Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Українська Православна Церква відзначила девʼяту річницю інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія


17 серпня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулось урочисте богослужіння з нагоди дня інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського очолив Предстоятель. Його Блаженству співслужили постійні члени Священного Синоду митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, голова Церковного суду УПЦ митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, голова Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополити, архієпископи, єпископи та численне духовенство. Участь у богослужінні взяли гості з Православної Церкви в Америці: керуючий справами Православної Церкви в Америці протоієрей Олександр Рентель та настоятель собору на честь ікони Пресвятої Богородиці «Віднайдення загиблих» у Лос-Анджелесі протоієрей Назарій Полатайко.

На малому вході з уваги до трудів на благо Української Православної Церкви Предстоятель возвів пʼятьох ієрархів у сан митрополита та архієпископа. Митрополитами стали архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Миколай та архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, архієпископами – єпископ Роменський і Буринський Тихон, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій та єпископ Петропавлівський Андрій.

З нагоди особистих ювілеїв митрополит Камʼянський і Царичанський Володимир та єпископ Бородянський Марк відзначені церковними нагородами.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Літургії Блаженнішому Митрополиту Онуфрію виголосили многоліття. Керуючий справами УПЦ зачитав привітання Його Блаженству від Предстоятелів Антіохійської та Польської Православних Церков. Представники Православної Церкви в Америці виголосили вітальне слово Блаженнішого Архієпископа Вашингтонського і Митрополита всієї Америки і Канади Тихона та передали подарунок Предстоятелю – ікону преподобного Германа Аляскинського.

Потім вітальне слово від Священного Синоду УПЦ виголосив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел.

Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував за візит делегації з Америки, за вітання та усім вірянам за молитви.

Предстоятель нагадав пастві, що Церква – це не лише архієреї, але й священники і всі віряни. За словами архіпастиря, обʼєднує різних людей в єдине Тіло в Церкві любов. Блаженніший владика закликав зберігати любов до Бога і ближнього, і навіть до людей, які ставляться до нас вороже і зводять наклепи.

Насамкінець Предстоятель прикликав благословення Боже на українську землю, наш народ, наших захисників і владу.

Потім усі присутні віряни вітали свого архіпастиря з днем інтронізації.