Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Заповідник заборонив вірянам від 11 серпня молитись в печерах біля мощей

З 7:00 11 серпня вірянам та іншим відвідувачам припинено доступу на територію Нижньої лаври. Про це повідомив на своєму сайті Національний заповідник.

За повідомленням музею, виняток становлять лише “священники, ченці та працівники чоловічого монастиря”.

Для проведення богослужінь для братії та вірян будуть доступні лише храми в ім’я преподобного Агапіта Печерського та преподобного Сергія Радонезького, які знаходяться при вході на територію Нижньої Лаври.

Після відповідного рішення Заповідника 10 серпня з 18:00 студентів КДАіС протягом півтори години не впускали до їхніх гуртожитків на території Києво-Печерської Лаври. Слід зазначити, що студенти не мають іншого місця для ночівлі, а у гуртожитках на території Лаври знаходяться їхні особисті речі.

Наразі поліція відмовляється пропускати в обитель паломників, які проживають у лаврських готелях. Серед паломників є батьки, які не можуть потрапити до своїх дітей у готель.

Людям, які через розпорядження Заповідника опинилися без місця ночівлі, поліція охорони запропонувала ночувати у храмі преподобного Агапіта Печерського. Цей храм не містить ані обладнаних ліжок, ані необхідних гігієнічних умов. Окрім того, паломники позбавлені можливості потрапити до особистих речей, що залишились на території Лаври, до якої вхід був несподівано обмеженим.