Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. УПЦ для ЗСУ передали два автомобілі, один з них швидкої допомоги


Волонтери Фонду підтримки захисників України за участю віруючих УПЦ придбали у Німеччині автомобіль для евакуації поранених із поля бою. Автомобіль на потреби ЗСУ передали віряни Чернівецько-Буковинської єпархії з села Багринівка. Про це повідомили на сторінці Фонду та Чернівецько-Буковинської єпархії у Фейсбук.

Загальна вартість автомобіля, який придбали у Фонді, становить 32 тисячі євро, а сама швидка може одночасно евакуювати чотирьох людей.

«Завдяки допомозі волонтерів та віруючих Української Православної Церкви, польського фонду Eleos та німецького Diakonia Pfal було придбано автомобіль швидкої допомоги, повністю укомплектований новим німецьким медичним обладнанням», – додали в організації.

На прохання воїнів-односельчан, зусиллями настоятеля та парафіян Свято-Троїцького храму села Багринівка Глибоцького благочиння, було придбано автомобіль на потреби ЗСУ, який підготували в дорогу та завантажили гуманітарною допомогою.

Освячення автомобіля звершив настоятель храму митрофорний протоієрей Костянтин Чоботар, який просив Бога, що Він приставив до цієї машини Ангела Хранителя, щоб машина послужила воїнам, і щоб вони повернулися на ній живі до дому.