Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Віктор звершив чернечий постриг в жіночому монастирі


3 липня  керуючий єпархією архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив чернечий постриг у велику схиму двох монахинь і в малу схиму однієї послушниці в жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» с. Завалійки.
Відповідно до правил постригу, народжені для нового життя сестри отримали нові імена. Так, монахиня Алевтина (Островна) відтепер схимонахиня Арсенія, монахиня Марія (Одукалець) — схимонахиня Маріамна, послушниця Фотінія (Єнакі) — монахиня Севастіана. Духовною матір’ю для новопострижених черниць стала схиігуменя Іосафа (Ваврійчук).
У настановчому слові після постригу архієпископ Віктор відзначив, що сьогоднішня подія є великою радістю, оскільки троє черниць приступили до послуху молитви за весь світ. Владика закликав новопострижених сестер пам’ятати слова апостола Павла: «у ревності не лінуватися, духом палати, служити Господеві, тішитись надією, утиски терпіти, перебувати в молитві» (Рим. 12, 11-12), а також побажав їм з вірою і любов’ю ставитись до місця подвигу й гідно нести свій послух.