Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. На огорожі храму УПЦ невідомі лишили напис «Виріжемо всіх московських попів»


У місті Красилові Хмельницької області невідомі 27 червня 2023 року на огорожі храму Різдва Христового лишили напис: «Виріжемо всіх московських попів». Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької єпархії.

Коментуючи ситуацію, у єпархіальній пресслужбі зазначили, що заклики до розправи над священниками УПЦ «грають лише на руку» ворогові та послаблюють український народ зсередини.

«Більше того, вони руйнують не лише нашу єдність зсередини, але й псують авторитет України на міжнародному рівні.Для кожної свідомої людини зрозуміло, що в Україні немає “московських попів”, як і немає “московських лікарів, вчителів, держслужбовців “, бо в Україні живуть, працюють і моляться українці, які є громадянами нашої держави», – написали у Хмельницькій єпархії.

Крім того, в єпархії проінформували, що настоятель храму, на стіні якого залишили напис із закликами «різати попів», уже звернувся до поліції з відповідною заявою.

«Настоятель храму Різдва Христового протоієрей Петро Коваль звернувся до Національної поліції із заявою про захист своїх прав, відкриття кримінального провадження, проведення розслідування кримінальних правопорушень, припинення свавілля на релігійному ґрунті, відновлення і забезпечення законності», – повідомили у єпархії.

Раніше прибічники ПЦУ погрожували захопити храм Різдва Христового у Красилові та порізали колеса машини настоятеля.

У своєму відеозверненні настоятель храму протоієрей Петро Коваль заявив, що до розпалювання міжконфесійної ворожнечі в місті причетна місцева влада.