Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. “Ми переступили свої повноваження” – голова міськради Красилова зізналася, що дії місцевої влади щодо УПЦ незаконні


У своєму інтерв’ю каналу “Еспресо” голова міської ради Красилова Ніла Островська зізналася, що дії місцевої влади щодо заборони УПЦ мають відверто незаконний характер. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Ми якоюсь мірою переступили свої повноваження – на рівні держави ця Церква не заборонена, а ми заборонили на території громади”, – сказала Ніла Островська.

Православні жителі міста Красилів зауважують, що в часі російської агресії місцева влада активно займається сіянням внутрішньої ворожнечі у громаді та порушує рівноправність громадян України відповідно до їхніх релігійних переконань.

Як зазначила вірянка УПЦ Любов Власюк на своїй сторінці у Facebook, прикладами незаконних дій красилівських чиновників є те, що вони провели голосування за перехід місцевої релігійної громади УПЦ, зігнавши на нього “всіх, хто вірить і не вірить в Бога”, зокрема, під страхом звільнення на такі незаконні голосування вимушені були прийти працівники підприємств міста. Окрім того, на сесії міськради всупереч усім існуючим нормам законодавства із релігійними громадами УПЦ було розірвано договір постійного користування земельними ділянками.

“Права і далі порушуються: людей змушують голосувати за переходи й інших храмів громади; у багатьох організаціях міста роздають списки для голосування за переходи; на працівників чинять тиск, погрожують звільнити з роботи, якщо не проголосують та не будуть виходити під храми”, – йдеться у дописі православної вірянки.