Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Митрополит Євлогій висловив співчуття у зв’язку з трагедією внаслідок російського повітряного удару

3 липня внаслідок російської повітряної атаки було пошкоджено адміністративну будівлю та два багатоквартирних житлових будинки у центрі м. Суми. 

Пресслужба Сумської єпархії оприлюднила співчуття митрополита Сумського і Охтирського Євлогія у зв’язку з трагедією у м. Суми внаслідок російського повітряного удару.

“Дорогі брати й сестри!

Сьогодні вдень наше місто Суми стало свідком страшної трагедії: Росія, жорстокий і нищівний ворог, завдала повітряного удару по мирних мешканцях, по людях, які перебували у своїх домівках.

Не вистачає тих слів, які б принесли хоча б якусь утіху родині загиблої людини, пораненим, тим, хто постраждав і втратив свої оселі. Неможливо висловити повну скорботу за наше місто та його мешканців. Сьогоднішній день назавжди ввійде в історію міста як день скорботи та жалю.

Але ми знаємо, що Бог бачить страждання людей Своїх, Він перебуває з нами невідступно. «Ворогуйте, народи, але тремтіть!.. Озброюйтесь, але тремтіть!.. Задумуйте задуми, але вони руйнуються; говоріть слово, але воно не збудеться: бо з нами Бог!» (Іс. 8, 9-10). Господь серед цих важких випробувань звертається до нас: «Будь твердим і мужнім, не страшися і не жахайся, бо з тобою Господь Бог твій скрізь, куди підеш» (Нав. 1, 9). А Бог наш ­– «Бог, щоб спасати… Бог сокрушить голови ворогів Своїх» (Пс. 67, 21-22).

Утішені цим Божественним Одкровенням, підсилимо нині молитви до Бога за перемогу Української Армії, за настання благословенного миру в нашій країні, на наше рідне мирне місто, наші родини й близьких!

У цей важкий день я висловлюю своє щире співчуття родині й близьким загиблої людини, пораненим, а також всім, хто постраждав через цю ворожу атаку! Закликаю вас до єдності, в якій ми маємо силу перемогти ворога, і до активної допомоги тим, хто постраждав. Молюся за кожного з вас, за нашу рідну землю, за нашу багатостраждальну неньку – Україну.

Боже благословення та Його втіха нехай перебувають з усіма вами!

Зі щирим співчуттям,

+Євлогій,

митрополит Сумський і Охтирський

3 липня 2023 року”