Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем висловив співчуття у зв’язку із російським ракетним ударом по місту Кривий Ріг

Дорогі отці, брати і сестри!

Невимовним болем і тугою відізвалась в моєму серці новина про теракт, котрий знову влаштувала Росія в нашому місті! Знову страждають мирні мешканці Кривого Рогу через безумство спраглого до крові ворога! Знову проливається християнська кров! Проте як би не було нам тяжко і гірко від усвідомлення зла, що твориться на українській землі підступним ворогом, ми не маємо впадати у відчай.

Навпаки, в цей час, коли злочинці прийшли з війною на нашу землю, коли повстав проти нас сатана, головною нашою зброєю мають бути мужність і молитва. Премудрий цар Соломон вчить: “Довготерпеливий краще хороброго, а той, хто володіє собою, сильніший за завойовника міста” (Притч. 16:32).

За словами Афонського подвижника ХХ ст. схимонаха Іосифа Ватопедського: “Ми не одні, ми з Богом, Котрий призвав нас у військо Своє”. На нашому боці правда, а отже з нами й Бог, Великий і Славний у справах Своїх! І вірю, що близький час, коли Господь “одягнеться в броню – в правду, та вдягне на Себе шолом – нелицеприємний суд; візьме непереможний щит – святість; суровий гнів Свій Він загострить, як меч, і світ повстане з Ним проти безумців” (Прем. 5, 17-20).

Але нині знову й знову плаче душа моя за загиблими в цій кривавій війні. Скорбота обіймає моє серце за загибель моєї пастви й за страждання нашого міста. Щоденно молюсь Богу, випрошуючи в Нього милості до нашої Богоспасаємої України. І твердо вірю, що наша спільна молитва та звитяга переможного українського війська подолають зло, що прийшло на нашу землю!

Від всього серця висловлюю своє співчуття родинам загиблих та постраждалих внаслідок ворожого ракетного удару. Молю Бога, щоб Він пробачив всі гріхи загиблих, все в чому вони згрішили в своєму житті, та вселив душі їх в раю, де всі святі спочивають.

Молимось і за тих людей, які, постраждавши від ракетного терору, нині перебувають у лікарнях. Прошу в Бога, щоб Він, благодаттю Святого Духа, дарував втіху хворим та зцілення від усіх їхніх недугів та ран.

+Єфрем,

Божої Милістю

митрополит Криворізький і Нікопольський