Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Братія Києво-Печерської Лаври, яку Заповідник хоче виставити на вулицю, нарешті впустили у приміщення суду (оновлюється)


Братію Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, яку Заповідник намагається виселити на вулицю, всупереч законодавству не пускали до Суду, де мали розглядати справу щодо виселення. Через годину після запланованого початку засідання, ченців почали запускати у приміщення Суду.

Сьогодні у Господарському суді м. Києва розглядається справа за позовом Заповідника про виселення Монастиря (початок о 10:30).

Як підкреслює адвокат протоієрей Микита Чекман, не пускають ченців на засідання, пропри подані ними заяви про залучення до справи.

Водночас, як інформують віруючі з-під стін Суду, у приміщення зайшли усі представники преси, окрім представників лаврських ЗМІ. Не допускають в залу Суду також братію та вірян, які прийшли підтримати монахів.

Близько 11:00 в Лаврі повідомили, що за їх інформацією, зараз шукають в Суді залу, щоб всі зареєстровані учасники з братії змогли взяти участь у засіданні.

Братія та віруючі продовжують молитися під стінами Суду.

Близько 11:20 адвокат прот. Микита розповів, що судовий секретар пообіцяв, що запустять “по максимуму” братію, яка зареєстрована для участі в засіданні та лаврську пресу. Наразі шукають велике приміщення.

Об 11:34 братію почали запускати в приміщення Суду, згідно зі списками про залучення до справи.

Працівник Суду також повідомив, що для тих, хто прийшов підтримати монахів, в сусідній залі облаштують відеоконференцію.

Орієнтовно о 12:00 Суд розпочав свою роботу. Лавра у Фейсбук та віруючі в Інстаграм ведуть прямі ефіри з залу суду.