Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БАНЧЕНИ. Митрополит Лонгін перебуває в лікарні після перенесення важкого інсульту


Намісник чоловічого Вознесенського Банченського монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії митрополит Банченський Лонгін переніс важкий інсульт і вже декілька днів знаходиться у лікарні.

Владика був госпіталізований 21 липня 2023 року, на сьогодні його стан залишається важким. Як стало відомо, обидві руки ієрарха УПЦ, які були паралізовані, вже почали працювати, все ще слабо функціонує нога.

Напередодні у своєму телеграм-каналі «Миряни» розповіли, що свого батька відвідують його діти та опублікували фото з лікарні.

«Одна із сотень дітей митрополита, який так багато зробив для сиріт прийшла сьогодні до свого батька. Незважаючи на свій стан, він заспокоює її і всіх нас, лише як нам передали — дуже просить молитв!», — написали в каналі.

Нагадаємо, митрополита Лонгина, який усиновив понад 400 дітей та є героєм України, декілька разів викликали на допит в Чернівецьке управління поліції, проти нього відкрили дві справи.

Владика також направив у поліцію заяву з вимогою порушити кримінальне провадження проти буковинських журналістів видання «Букінфо» та «Час» за розпалювання релігійної ненависті.