Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ зустрівся з делегацією Всесвітньої ради церков


13 травня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій зустрівся із делегацією Всесвітньої ради церков. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької єпархії.

До складу делегації ВРЦ увійшли: Генеральний секретар ВРЦ пастор Джеррі Піллей, голова Центрального комітету ВРЦ лютеранський єпископ Гайнріх Бедфорд-Штром, віце-голова Центрального комітету ВРЦ вірменський архієпископ Вікен Айказян, директор Комісії церков ВРЦ з міжнародних справ Пітер Прув, та керівник програми ВРЦ «Екуменічні відносини, віра і конституція» професор Василе-Октавіан Міхок. Делегацію супроводжував клірик Чернівецької єпархії протоієрей Миколай Попеску.

За повідомленням пресслужби ВРЦ, делегація звершує візит до України «з метою відновлення відносин з церквами і релігійними організаціями та пошуку можливостей спільного досягнення справедливого миру в Україні».

Під час зустрічі йшлося про поточну ситуацію у сфері міжконфесійних та державно-церковних стосунків в Україні. Також під час розмови делегацію ВРЦ цікавила інформація про факти утисків вірних та духовенства УПЦ в Україні загалом та у Чернівецькій єпархії зокрема.