Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 116


Київська єпархія. 27 квітня Всеукраїнська спілка ветеранів Афганістану разом з парафіянами Академічного Воскресенського храму пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану зібрали кошти для пошиття спеціальних комбінезонів для танкістів.

«Разом із Всеукраїнською спілкою ветеранів Афганістану, разом із багатьма людьми доброї волі було залучено чверть мільйона гривень, пошиті комбінезони. Сьогодні вони вирушають на передову для військових ЗСУ, які служать під керівництвом ветеранів Афганістану», — зазначив настоятель Афганського храму, перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

У кожен комбінезон вклали православний молитвослов та ікону для воїна. Окрім самих комбінезонів активні прихожани храму зібрали гуманітарну допомогу та приготували 1200 вареників. Цього ж дня гуманітарний вантаж вирушив на передову.

28 квітня гуманітарна допомога для ЗСУ, а також фрукти та смаколики від господинь та київського духовенства було доставлено на фронт.

«Солодощі, фрукти та овочі уже на солдатській кухні. 1200 вареників від господинь та київського духовенства продегустовано. Слова вдячності за воїнський подвиг висловлено. Підтримку ЗСУ усіма нами засвідчено. В єдності та порозумінні — ми сильні. Щиро вдячний усім, хто долучився до підтримки наших захисників!!», — написав настоятель храму протоієрей Сергій Ющик на своїй сторінці у фейсбуці.

Клірики столичного храму в ім’я святих Косьми і Даміана привітали з Великоднем воїнів, які проходять лікування у Київському консультативно-діагностичному центрі.

Священники передали захисникам 200 пасок, продукти харчування та побажали якнайскорішого одужання.

Соціальний відділ УПЦ відвідав Святошинський дитячий будинок-інтернат та привітав 70 вихованців і персонал з Великоднем.

У дитячому будинку знаходяться діти с особливими потребами з різних куточків України, зокрема з Луганського та Богодухівського інтернатів.

Співробітники та волонтери Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань Української Православної Церкви привітали підопічних та персонал Дарницького дитячого будинку-інтернату з Великодніми святами.

Соціальний відділ УПЦ передав продуктові набори 200 родинам переселенців

Співробітники Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань на території столичного Воскресенського храму пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану видали гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям.

200 родин отримали набори продуктів.

Продуктові набори передали за підтримки благодійного фонду Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Онуфрія «Мир вам».

У продуктовому наборі – 3 види круп, макарони, м’ясні консерви, олія, цукор, чай, згущене молоко або солодкий джем.

Волонтерський рух “Парасолька”, який функціонує при Вознесенському храмі міста Київ (Деміївка), передав 1750 пасок та харчові продукти у прифронтові міста Часів Яр, Слов’янськ, Сіверськ, Торецьк, Мирноград, Курахове, а також у прифронтові села.

Також волонтери “Парасольки” передали допомогу в місто Гірник, що за 20 км від фронтової Мар’їнки, та у місто Часів Яр.

3 травня волонтери “Парасольки” вчергове передали допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, одягу та інших речей у місто Курахове.

1 травня у супроводі голови відділу соціального служіння та благодійності Київської єпархії протоієрея Андрія Дворового до Успенської Святогірської Лаври було доставлено потужний генератор, який має покращити ситуацію з енергозабезпеченням обителі, де проживає нині кілька сотень людей насельників та біженців.

Генератора потужністю 300 кВт було придбано для обителі Міжнародним благодійним фондом на честь Покрова Пресвятої Богородиці.

Одеська єпархія. 11 квітня Одеська єпархія вкотре взяла участь у здавачі крові для допомоги онкохворим дітям.

У день свята Світлого Христового Воскресіння команда Одеської єпархії “Добро об’єднує” привітала всіх співробітників Екстрених служб та правоохоронних органів м. Одеси з Великоднем.

Духовенство м. Одеси побували на всіх підстанціях міських служб та передали Великодні подарунки від Одеської єпархії.

Зусиллями соціального відділу Одеської єпархії та відділу по взаємодії зі Збройними Силами України і прихожанами Свято-Стрітенського храму міста Одеси черговий раз було організовано гуманітарну поїздку на лінію фронту.

Після Пасхального Богослужіння клірик Одеської єпархії протоієрей Діонісій Порицький вирушив на схід України для того, щоб передати Воїнам ліхтарик з Благодатним вогнем, святкові листівки, виготовлені дітьми недільної школи, а також велику кількість пасхальної здоби, яєць, ковбасних та молочних виробів.
У всіх місцях перебування будуть відслуженні молебні за перемогу наших воїнів.

23 квітня команда “Добро об’єднує” взяла участь у пакуванні 350 пасок, які спекли настоятелька Архангело-Михайлівського жіночого монастиря ігуменя Серафима разом та сестри обителі для людей, які зустрічають Великдень у лікувальних закладах. Також у лікарні були передані засоби особистої гігієни.

Вінницька єпархія. 13 квітня, до дня Святої Пасхи, у Браїлівському жіночому монастирі з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія для вимушених переселенців зі Сходу України, які знайшли прихисток в смт Браїлів, та в цілому у Жмеринському районі, роздали гуманітарні пакунки.

Для переселенців було приготовано традиційні продуктові набори, засоби гігієни та інші необхідні повсякденні речі. Також трудами ігумені та сестер Браїлівської обителі були спечені пасочки для людей, які через війну залишились без житла, або покинули свої домівки та переїхали на Вінниччину.

Нещодавно сестри Браїлівського жіночого монастиря випекли паски для наших захисників, які економ архімандрит Єнох (Торак) передав разом із засобами гігієни та продуктами харчування на передову для наших воїнів.

Вінницька єпархія до свята Пасхи Христової передала декілька комплектів військової амуніції та спецаптечок для військових з Вінниччини, які зараз перебувають у гарячих точках на передовій.

Волинська єпархія. У неділю, 30 квітня, на подвір’ї храму святого великомученика Дмитрія Солунського села Вишнів відбувся урочистий концерт до Дня пам’яті святих жінок-мироносиць.

Захід організував православний молодіжний клуб “Amolavita”, який функціонує при місцевій парафії.

Святкові піснеспіви, присвячені Воскресінню Христа, Богородиці та усім матерям, виконував дитячо-юнацький хор “Голос душі” під керівництвом матінки Дарини Чамахуд.

Під час ярмарки для військових Збройних Сил України було зібрано 4170 грн. На завершення свята усі діти взяли участь в біблійному квесті та отримали подарунки.

Волинські священники відвідали з гуманітарною місією військовослужбовців ЗСУ на Сході України.

У поїздку відправилися архімандрит Ілля (Вишневський), протоієрей Стефан Ярема, ієромонах Кирил (Видрич) та священник Павло Чамахуд.

Гуманітарну допомогу для воїнів спільно зібрали православні громади храму на честь апостола Андрія Первозванного села Струмівка, храму на честь великомученика Димитрія Солунського села Вишнів, храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці села Озденіж та інші парафії Волинської єпархії.

Рівненська єпархія. Віряни Іоанно-Богословської парафії села Біла Криниця Рівненського благочиння передали паски, солодощі та крашанки для воїнів у Бахмут.

Пасхальні подарунки, зібрані вірянами, настоятель парафії протоієрей Іоанн Гапич передав через місцевих волонтерів, з якими парафія активно співпрацює з початку російського вторгнення.

Пасочки, крашанки та великодню випічку зібрала релігійна громада Петро-Павлівської церкви села Хорів Острозького благочиння для українських воїнів.

Сумська єпархія. 18 квітня 2023 року настоятель Покровського кафедрального собору Охтирки протоієрей Євгеній Сопіга передав військовим три пристрої нічного бачення, які були придбані за кошти, отримані в результаті дитячого ярмарку, що був проведений 7 квітня в соборі.

З благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія завершено Дванадцяту єпархіальну благодійну акцію допомоги онкохворим дітям Сумщини “До Світлого Дня – світлі вчинки”.

Акція тривала протягом Великого Посту 2023 року. Як і у попередні роки, у кожному храмі Сумської єпархії було розміщено скриньки з логотипом акції, куди кожен, хто бажав, міг покласти свою пожертву. На третій день Пасхи Христової усі зібрані кошти були передані до бухгалтерії та підраховані.

У результаті підрахунків стало відомо, що у ході акції для допомоги онкохворим дітям Сумщини було зібрано 900 000 грн.

Житомирська єпархія. Протягом Великого посту і у пасхальний період Житомирська єпархія з благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, продовжує допомагати усім потребуючим та військовим ЗСУ.

Чимало посильної допомоги у вигляді продуктів харчування було надано переселенцям, біженцям, малозабезпеченим та тим, хто потребує. Цю допомогу з благословіння архієрея роздавав керівник соціального відділу єпархії ієрей Михайло Солонінка.

Також соціальний відділ Житомирської єпархії продовжує співпрацю із організацією “Волонтери без кордонів”.

Благочинний Андрушівського округу, настоятель Покровського храму села Гальчин архімандрит Макарій (Гаврилів) та настоятель храму в ім’я Агапіта Печерського міста Андрушівка протоієрей Святослав Гаврилів передали для військового госпіталю харчову допомогу.

На постійній основі Захисникам України допомагає парафія Миколаївського собору міста Бердичів.

Віряни Іоанно-Богословського храму села Скраглівка (настоятель – протоієрей Андрій Корнющенко) приєдналися до спільної справи зі збору коштів на придбання дрону для ЗСУ, яка об’єднала жителів громади Скраглівського старостинського округу. У Світлий понеділок парафіяни передали старості округу 2000 гривень.

Також продовжують допомагати нашим воїнам парафії сіл Велика П’ятигірка, Осикове і Гальчин.

Запорізька єпархія. 13 квітня співробітники відділу з церковної благодійності та соціального служіння передали сім’ям вимушених переселенців та нужденним запорожцям сотні продуктових наборів від благодійного фонду “Покров”.

Олександрійська єпархія. Напередодні Світлого Христового Воскресіння митрополит Олександрійський і Світловодський Боголєп передав продуктові набори сім’ям ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

З благословення митрополита Олександрійського і Світловодського Боголєпа клірик єпархії протоієрей Володимир Бойко відвіз для наших захисників гуманітарну допомогу.

Також чергову допомогу для ЗСУ передав благочинний Долинського округу протоієрей Віктор Місяйло.

При кафедральному соборі на честь Покрова Божої Матері в Олександрії вчергове провели благодійний обід.

Кіровоградська єпархія. На Великдень у Благовіщенському храмі міста Кропивницький зібрали понад 30 тисяч гривень на допомогу нашим захисникам та пораненим воїнам.

У Світлий понеділок на частину коштів було придбано чоловічу білизну та одноразовий посуд для бойового військового підрозділу, де служить прихожанин храму. Ввечері того ж дня все це разом з виробами дітей недільної школи та харчовими продуктами передали військовим.

Вознесенська єпархія. Парафії Первомайська долучилися до акції по збору кришечок на протези для військових ЗСУ.

Тернопільська єпархія вчергове надала допомогу для ЗСУ.

Чернівецька єпархія. Духовенство та віряни Путильського благочиння напередодні Великодніх свят зібрали продукти харчування для воїнів ЗСУ та через місцевих волонтерів передали їх в зону бойових дій.

24 квітня настоятель парафії на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Йорданешти протоієрей Маркел Ніцу та настоятель парафії на честь святителя Нектарія Егінського села Йорданешти ієрей Георгій Мороз спільно з вірянами приготували гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів для військових ЗСУ.

10 квітня до Святогірської Лаври волонтери Чернівецької єпархії привезли 10 тонн гуманітарної допомоги, до складу якої входили 25 тисяч яєць і продуктів до пасхального столу, а також інша гуманітарна допомога.

18 березня клірик Чернівецької єпархії диякон Володимир Попівчук та керівник ЧМГО «Благо» передали гуманітарну допомога у вигляді виробів медичного призначення та засобів догляду за пацієнтом для потреб хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, у т.ч. переселенців з інших регіонів України.

27 квітня представники Буковинського Православного Благодійного Фонду завітали до Хотинського психоневрологічного будинку-інтернату, привітали підопічних зі світлим святом Воскресіння Христового та передали допомогу (фрукти, солодощі, побутову хімію та засоби гігієни та ін.), а також заспівали пасхальні піснеспіви та народні пісні.

Хмельницька єпархія.
13 квітня релігійна громада Михайлівського храму міста Деражня передала чергову допомогу воїнам ЗСУ. А також фінансову підтримку в розмірі 12 тис. грн.

25 квітня, у вівторок 2-ї седмиці після Пасхи, настоятель храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла смт Ярмолинці протоієрей Ростислав Артерчук разом з прихожанами завітали до Ярмолинецької районної лікарні, де перебувають самотні внутрішньо переміщені особи.

Отець Ростислав привітав усіх зі святом Світлого Христового Воскресіння, а також від імені парафіян передав продуктові набори.

26 квітня настоятель храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла смт Ярмолинці протоієрей Ростислав Артерчук разом з прихожанами та волонтерами передав благодійну допомогу для потреб ЗСУ та для переселенців, які перебувають у Ярмолинецькій центральній лікарні.

Релігійні громади сіл Томашівка та Нове Село Ярмолинецького благочиння (настоятель – протоієрей Олексій Шаповал) перерахували кошти для ремонту військового автомобіля однієї із танкових бригад у сумі 11 250 грн.

24 квітня 2023 року, віряни Деражнянського благочиння Хмельницької єпархії передали чергову благодійну допомогу для потреб Збройних Сил України.

Релігійна громада храму святих Косьми і Даміана села Шпиченці Хмельницького благочиння (настоятель – протоієрей Димитрій Алексієв) перерахувала кошти на придбання обладнання та військової амуніції для потреб ЗСУ у сумі 15 200 грн.

28 квітня духовенство, волонтери та віряни Деражнянського благочиння передали чергову гуманітарну допомогу нашим воїнам-захисникам.

Парафіяни Вознесенського храму села Зяньківці Деражнянського благочиння перерахували на потреби ЗСУ 10 тис. грн.

Релігійна громада Михайлівського храму міста Деражні передала 3 тис. грн. та 20 літрів дизельного палива на потреби воїнів ЗСУ.

Також гуманітарну допомогу для ЗСУ зібрали духовенство, віряни та волонтери сіл Нижнє, Яськівці, Шпиченці.

23 квітня релігійна громада Вознесенського храму села Женишківці передала воїнам ЗСУ 8 тис. грн на ремонт техніки.

Парафіяни Преображенського храму м. Хмельницького зібрали чергову допомогу для воїнів ЗСУ у Бахмуті.

Ніжинська єпархія. На Радоницю благочинний Носівського округу протоієрей Михаїл Гулик з парафіянами передали на потреби воїнів-захисників України гуманітарну допомогу.

Настоятель Миколаївського храму села Вертіївка Ніжинського району протоієрей Василій Лучик разом із парафіянами передали продукти харчування та продовольчі товари місцевій бригаді військовослужбовців ЗСУ.

З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента духовенство Бобровицького благочиння привітало військовослужбовців ЗСУ та Національної гвардії України, котрі несуть службу у Ніжинському районі. Військовим було передано пасхальні гостинці, продукти харчування та різноманітні готові страви, які на постійній основі готують парафіяни Архангело-Михайлівського храму для Захисників України.

Також з благословення митрополита Климента парафіяни Архангело-Михайлівського храму м. Бобровиці на чолі із настоятелем, благочинним Бобровицького церковного округу протоієреєм Миколаєм Дорошко відвідали вихованців місцевого будинку-інтернату та людей похилого віку, котрі проживають у місті та привітали їх зі святом Пасхи. Вихованцям інтернату та літнім людям також була надана благодійна допомога від Ніжинської єпархії.

Настоятель Воскресенського храму с. Журавка Прилуцького району протоієрей Володимир Гав’янець передав на потреби армії продуктові приношення, які були зібрані парафіянами на Радоницю.

Благочинний 2-го Ніжинського церковного округу протоієрей Миколай Марчишак, а також клірики зазначеного благочиння протоієрей Василій Ковташинець та протоієрей Анатолій Городчук освятили паски та великодні приношення для військовослужбовців ЗСУ. Священники поспілкувались із воїнами та передали їм благодійну допомогу від Ніжинської єпархії: пасхальні гостинці та інші продукти харчування.

Благочинний протоієрей Миколай Марчишак також відвідав родини загиблих воїнів, передавши рідним пасхальні привітання та благодійну допомогу.

Секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний 2-го Ніжинського округу протоієрей Миколай Марчишак та священники м. Ніжина відвідали сім’ї полеглих Захисників України, а також військовослужбовців, серед яких є і звільнені з полону воїни, котрі проходять реабілітацію.

Священники передали військовим та їхнім сім’ям благодійну допомогу від Ніжинської єпархії у вигляді великодніх подарунків, продуктів харчування, побутової хімії та засобів особистої гігієни.

Клірик Ніжинської єпархії протоієрей Василій Ковташинець разом із парафіянами храмів у селах Вікторівка та Леонідівка Ніжинського району зібрали та передали воїнам на передову продукти харчування.

Настоятель Миколаївського храму села Вертіївка Ніжинського району протоієрей Василій Лучик разом із парафіянами виготовили для воїнів м’ясну тушонку та передали військовим волонтерам для подальшої доставки на фронт.

Клірик Ічнянського округу протоієрей Віталій Ясенівка з благодійною місією відвідав пацієнтів відділення хоспісно-паліативної допомоги при Ічнянській ЦМЛ.

Священнослужитель привітав працівників та пацієнтів медичної установи зі святом Воскресіння Христового та передав до харчоблоку лікарні продукти харчування та предмети побутового вжитку.

Настоятель Миколаївського храму села Курінь Бахмацького округу священник Андрій Завадський передав зібрані парафіянами кошти у сумі 10 500 грн директору “Бахмацький ББК” для придбання спеціального обладнання для військовослужбовців ЗСУ.

Духовенство та парафіяни храмів у населених пунктах Качанівці, Парафіївці, Тростянці, Южному, Бережівці та Срібному протягом квітня здійснили три гуманітарні місії до наших Захисників: на Чернігівське прикордоння, у гарячі точки Донбасу та Харківщини, а також у м. Словянськ на Донеччині.

Гуманітарні вантажі, які складались із різноманітних продуктів харчування, до місць призначення були доставлені місцевими волонтерами Ляшенко Валентиною та Сергієм Рябенко.

Благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець та настоятель прилуцького Пантелеймонівського храму священник Богдан Присяжнюк передали гуманітарну допомогу бійцям із Прилук на передову.

Продукти харчування, одяг та пасхальні гостинці були зібрані священниками Прилуцького благочиння.

Голова єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння Ніжинської єпархії протоієрей Олександр Гладиш передав благодійну допомогу від єпархії людям з інвалідністю, дітям-сиротам, пенсіонерам та іншим нужденним жителям Ніжина.

Мукачівська єпархія. За ініціативи настоятеля Покровського храму села Приборжавське протоієрея Олександра Ряшко десятки родин отримали пасхальні подарунки до Великодня.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, за сприяння і підтримки небайдужих людей Росвигівська молодіжка організувала благодійний святковий обід для безхатьків.

За ініціативи настоятеля Успенського храму міста Чоп протоієрея Миколая Вакарова і клірика храму протоієрея Віталія Русинки десятки родин отримали пасхальні подарунки до Великодня.

“Наша парафія напередодні Світлого Христового Воскресіння вже традиційно відвідує сім’ї одиноких і престарілих містян. Ми заздалегідь готуємо для них продуктові набори та смаколики. Через війну в Україні до наших жителів у цьому році додалися і вимушені переселенці, які знайшли прихисток у нашому мальовничому краї. Дякую всім вірянам та добродіям, хто долучився до цієї доброї та благодійної справи”, – прокоментував подію отець Миколай.

В переддень Воскресіння Христового настоятель храму на честь Собору Карпатських святих протоієрей Петро Грига звершив чин освячення пасок для захисників України, які приготувала для ЗСУ Оноківська ТГ.

Разом з пасками від храму в Підлипниках ЗСУ було передано всілякі солодощі та продуктові набори.

Напередодні свята Великодня благочинний Свалявського округу, настоятель храму на честь Різдва Божої Матері протоієрей Василій Барна та клірик храму протоієрей Георгій Барна освятили паски та продуктові набори для вірників старшого віку, які не можуть самостійно відвідувати храм.

У день Воскресіння Христового духовенство міста Мукачево звершило чин освячення пасок для підопічних Мукачівського психоневрологічного інтернату Закарпатської обласної ради.

Участь в організації благодійного задуму взяли волонтерська спільнота “Волонтери Закарпаття”, директор закладу Тарас Іпполітов та духовенство єпархії.

За ініціативи благочинного Перечинського округу протоієрея Володимира Грицько духовенство та парафії благочиння до Дня Пасхи Христової передали бригаді ЗСУ, яка перебуває наразі у Запоріжжі фінансову та продуктову допомогу.

На Великдень духовенство Воловецького благочиння завітали до будинку престарілих у селі Нижні Ворота. Священники поспілкувалися із людьми, які проживають у закладі, привітали їх із Пасхою та передали благодійну допомогу.

Кременчуцька єпархія
передала для воїнів ЗСУ на передову турнікети, а також відправила у три напрямки понад 200. пасочок до Великодня.

Віряни Кременчуцької єпархії зібрали черговий гуманітарний вантаж для Захисників України та передали волонтерам грошову допомогу у розмірі 10 400 грн для закупівлі тепловізора.

До благодійної ініціативи долучилися парафіяни Свято-Покровської церкви села Березоточа, Свято-Михайлівської церкви села Вовчик, Свято-Покровської церкви села Литвяки.

У Пасхальні дні Соціальний відділ Кременчуцької єпархії привітав із Великоднем та передав допомогу нужденним, особам з інвалідністю та дітям-сиротам.

Відділ по взаємодії із ЗСУ Кременчуцької єпархії придбав для військових принтер.

Парафії сіл Березоточа, Вовчик та Литвяки зібрали для військовослужбовців ЗСУ продукти харчування.

Кам’янська єпархія передала на потреби ЗСУ два намети, брезенту та харчові продукти.

Шепетівська єпархія. 2 травня до Свято-Духівського кафедрального собору міста Херсон було доставлено гуманітарну допомогу від Шепетівської єпархії. Продукти харчування були зібрані духовенством та небайдужими людьми й доставлені до м. Херсона головою молодіжного відділу єпархії протоієреєм Феодором Вересюком.

З благословення митрополита Херсонського та Таричного Іоанна парафіянами кафедрального собору та волонтерами єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння Херсонської єпархії гуманітарну допомогу роздали жителям міста Херсона.

Полтавська єпархія. 13 квітня настоятель Вознесенського храму села Покровське Решетилівського благочиння ієромонах Платон (Педан) спільно із співробітниками Центру надання соціальних послуг Решетилівської міської ради за підтримки Громадської організації «Об’єднані надією» передав благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування літнім й самотнім мешканцями громади, родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах, людям з інвалідністю та недужим.

Напередодні Світлого Христового Воскресіння вихованці недільної школи Макаріївського кафедрального собору м. Полтави розмалювали печиво, яке стараннями прихожан-волонтерів було доставлене нашим Захисникам на передову.

У дні Світлої седмиці настоятелька Полтавського Хрестовоздвиженського монастиря ігуменя Мастридія разом із сестрами обителі привітала з Великоднем вихованців дитячого будинку сімейного типу.

Дітям були роздані солодкі подарунки, а також надана гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування.

Полтавська місіонерська духовна семінарія
передала Горішньоплавнівському центру надання гуманітарної допомоги засоби дитячої гігієни для потреб вимушено переселених осіб, які проживають на території громади.

Також недільна школа Миколаївського собору міста Горішні Плавні відправила святкові посилки із солодощами для воїнів.

15 квітня настоятель Серафимівського храму міста Полтава, секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук спільно з полтавським волонтером Олександром Касьяном за благодійної підтримки парафіян та волонтерів ГО «Закарпатські ґазди» освятив та передав паски й великодні подарунки для Захисників України.

16 квітня голова єпархіального відділу соціального служіння та благодійності протоієрей Андрій Сімон, а також клірики Полтавської єпархії протоієрей Сергій Дубовий і священник Сергій Дебре разом з волонтерами центру «Благо» відвідали центр адаптації для бездомних осіб, вимушених переселенців та звільнених з місць позбавлення волі, що проживають в БО «Світло надії», дитяче відділення Полтавської обласної психіатричної лікарні ім. Мальцева, Полтавський навчальний-реабілітаційний центр в селі Михайлівка, Онкогематологічне відділення КП Дитячої міська клінічної лікарні Полтавської міської ради.

Під час зустрічі з представниками адміністрацій вказаних закладів та з особами, що перебувають у них, священники розповіли про значення Воскресіння Христового для кожної людини і поздоровили присутніх зі Святом Пасхи. З дітьми волонтери пограли в цікаві, повчальні ігри. Була надана гуманітарна допомога від небайдужих людей у вигляді одягу, взуття, засобів особистої гігієни, різних продуктів харчування та інших речей.

23 квітня духовенство та вихованці недільної школи Макаріївського кафедрального собору м. Полтави спільно з волонтерами центру “Благо” відвідали 9-те дитяче відділення Полтавської обласної психіатричної лікарні.

Вихованці недільної школи Свято-Макаріївського кафедрального собору підготували для пацієнтів лікарні вистави морального спрямування на пасхальну тематику, в яких розповіли юним глядачам про історію і значення свята Воскресіння Христового.

Потім вихованці недільної школи вручили подарунки, які заздалегідь підготували для дітей, що знаходяться на лікуванні. Після цього були спільні ігри, розваги та спілкування. Кожен бажаючий мав змогу показати свої таланти.

Адміністрація закладу та діти щиро дякували за цікавий і приємно проведений час всім благодійникам і тим, хто проявляє любов та милосердя до ближнього.

11 квітня за благодійної підтримки парафіян храмів Полтавської єпархії та волонтерів ГО «Закарпатські ґазди» координатор єпархіального гуманітарного центру, секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук та полтавський волонтер Олександр Касьян доставили чергову партію допомоги у Святогірську лавру. До складу допомоги входили продукти харчування та необхідні речі.