Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Климент про заяви Мінкульту щодо Лаври — ніяких прийомів-передач не було, ніхто нічого не підписував


У коментарі для ЗМІ голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський та Прилуцький Климент прокоментував роботу представників Міністерства культури на території Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Усі розмови в пресі навколо роботи так званої міністерської комісії, як і заяви самого Міністра культури, є вигадками та спекуляціями. Вже кілька тижнів по Лаврі ходять люди, які на камеру називають себе міністерською комісією. Вони оглядають будівлі, щось фотографують на власні мобільні телефони. Але жодних дій, які можна було б розглядати як процес прийому-передачі майна з балансу однієї організації на баланс іншої, ніхто не здійснював і не планує цього робити. Жодних документів представники монастиря, як і нацзаповідника, між собою не підписували. Жодних претензій, зауважень з боку Мінкульту висловлено не було, навпаки, чиновники хвалять ченців та керівництво духовної академії за належне утримання історичних приміщень, ченці продовжують жити там, де й жили, студенти богословської академії навчаються, як і раніше, в оглянутих храмах продовжуються богослужіння. Будь-яка інша інформація не відповідає дійсності», — зазначив владика Климент.

Він також додав, що самі представники Мінкульту не змогли пояснити юристам свій статус та зміст виконуваних ними дій, зіславшись, що такі роз’яснення не входять до їх компетенції.