Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Угрупування прибічників «ПЦУ» захопило Михайлівський храм м. Боярки (відео)


6 травня угрупування невідомих осіб у військовій формі та балаклавах за безпосереднього сприяння місцевої влади та поліції захопило Михайлівський храм міста Боярка Київської області.

Коли група рейдерів прибула до Михайлівського храму, на території церкви перебували віряни УПЦ. Захоплення святині розпочалося з того, що прибічники «ПЦУ» у військовій формі й балаклавах зрізали замок на воротах та проникли на територію храму. Стосовно віруючих рейдери застосували перцеві балончики та грубу фізичну силу.

Виштовхавши переважну більшість вірян за територію храму, особи у військовій формі за допомогою поліції перекрили вхід і нікого на територію церкви не пускали, у тому числі адвоката.

Тим часом рейдери включили генератор, болгарку та зрізали двері храму.

У рейдерських діях безпосередню участь брав голова Боярської міської ради Зарубін Олександр, поряд з яким перебував і так званий настоятель храму від «ПЦУ».

Слід зазначити, що на місці подій був присутній також начальник Фастівського управління поліції.

«Це все відбулося, незважаючи на те, що ми маємо витяг із судових реєстрів, що голосування про перехід до “ПЦУ” є незаконним», – прокоментував акт рейдерства адвокат релігійної громади.

За словами правозахисника, під час захоплення поліція не діяла і не виконувала своїх прямих функцій, які покладені на неї законом України.

«Мене як адвоката не пустили до своїх клієнтів. Тому ми можемо спостерігати, як у наш час у нашій правовій державі відбуваються численні порушення прав адвокатів, парафіян та віруючих УПЦ», – додав він.

Окремо слід підкреслити те, що люди у військовій формі застосували фізичне насильство та перцеві балончики стосовно вірян Української Православної Церкви. Дружину настоятеля Михайлівського храму госпіталізували з травмами руки і ноги. Постраждав також і сам отець настоятель.

Законна релігійна громада Михайлівського храму наразі змушена молитися просто неба. Зокрема, всенічне бдіння напередодні недільного дня було звершене біля поклонного хреста неподалік від захопленої церкви.