Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Прибічники ПЦУ захопили храм в селі Птропавлівське і побили та травмували вірян УПЦ


13 травня прихильники ПЦУ з використанням грубої фізичної сили до священника та вірян УПЦ захопили храм апостолів Петра і Павла у селі Петропавлівське Київської області. Про це повідомив telegram-канал «ДОЗОР на “Першому Козацькому”».
Зазначається, що з місця подій повідомили, що близько 8 години ранку до святині під’їхало декілька автомобілів з рейдерами.

Настоятель храму о. Василій Бринзей вийшов до церкви, але шлях йому перегородили троє активістів ПЦУ. Вони не давали пройти священнику, намагалися викручувати руки.

Прихильники ПЦУ вже знаходилися на церковній території та встигли зламати двері храму. Ворота на територію церкви були заблоковані чоловіками у формі та балаклавах.

До храму почали підходити парафіяни. Віряни намагалися потрапити до своєї церкви. Активісти ПЦУ вчинили напад.

Як повідомили з місця подій, декілька вірян було травмовано. Одному парафіянину агресивно налаштовані прихильники ПЦУ завдали тяжких тілесних ушкоджень.

Справа про незаконну перереєстрацію храму досі розглядається у суді. Але прибічники ПЦУ вирішили не чекати рішення суду. Окрім того, як повідомляють, вони хочуть відібрати дім у сім’ї священника, у якому проживає четверо маленьких дітей, яких вони і так постійно тероризують.

«Після стресу, пережитого від нападів активістів ПЦУ, маленька донька о. Василія постійно переживає панічні атаки», — йдеться у повідомленні.