Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЄРУСАЛИМ. Представники УПЦ взяли участь у зустрічі з Патріархом Феофілом


19 квітня віряни Української Православної Церкви, які звершують паломництво на Святу Землю, були запрошені на офіційну зустріч у Єрусалимській Патріархії та мали спілкування з Блаженнішим Патріархом Єрусалимським Феофілом III.

Групу вірян УПЦ очолював клірик Київської єпархії протоієрей Георгій Крючков. На зустрічі також були присутні делегації Болгарської, Румунської, Грецької та Молдавської Православної Церкви.

У своїй промові перед присутніми паломниками Блаженніший Патріарх Феофіл відзначив особливе значення святинь Святої Землі, та підкреслив те що, вони належать не одній Єрусалимській Церкві, а всій родині Православних Церков. З особливою увагою говорилось про небезпеку сучасних процесів, які відбуваються у світі і загрожують не тільки моральним релігійним догмам, а самій людині як особистості. Тому всім православним християнам слід об’єднуватися та разом протистояти злу і неправді, що можливо тільки у Церкві навколо Христа, наголосив Патріарх.

Представники УПЦ заспівали тропар Пасхи українською мовою та передали пасхальні вітання від Блаженнішого Митрополита Онуфрія, подарувавши кошик з традиційними українськими пасками. Найменша паломниця з України подарувала Предстоятелю Єрусалимської Церкви пасочку, прикрашену кольорами українського прапора і попросила молитов за рідну країну.

Патріарх подякував за подарунки та передав слова підтримки Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, подарувавши йому копію Єрусалимської чудотворної ікони Божої Матері. Знаючи про гоніння, які відбуваються сьогодні проти УПЦ та її ієрархів, Патріарх Феофіл поцікавився подіями навколо Києво-Печерської Лаври та тим, як себе почуває сьогодні її намісник митрополит Павел, передавши йому своє благословення та слова підтримки.

Закінчилася зустріч спільною світлиною та врученням кожному делегату УПЦ копії Єрусалимської ікони Божої Матері та крашанки – символу Воскресіння Христового.