Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Депутати проголосували проти Церкви, всупереч закликам вдів та матерів воїнів ЗСУ (+відео)

10 квітня на позачерговому засіданні Рівненської міськради депутати ухвалили рішення про припинення права користування земельними ділянками, на яких збудовано храми та монастирі УПЦ. Крім того, депутати ініціювали звернення до парламенту, Кабміну та СБУ щодо заборони діяльності УПЦ у Рівненській області. Про це повідомили на сторінці облради в Facebook.

Архієпископ Рівненський і Острозький Пимен на початку сесії звернувся до головуючого із проханням дозволити зайти у залу та виступити матерям та вдовам загиблих бійців, які хотіли сказати свою думку щодо намірів депутатів.

Тільки після наполегливих прохань голова ради Андрій Карауш дав дозвіл зайти у залу засідань матерям та вдовам загиблих Захисників України.

Любов Василишина, мама загиблого воїна, зауважила: «Я прийшла подивитися, як влада буде дивитися мені в очі, де їхня совість?»

У залі дали слово тільки керуючому Рівненської єпархії, який зазначив: “Наша Церква має більше прав і повноважень серед світового Православ’я, ніж ПЦУ”. Архієпископ Пимен розповів, що серед священників УПЦ багато підтримують Україну, зокрема, і на фронті. Водночас, сказав він: “наших парафіян звільняють тільки за те, що вони ходять у церкву. Це ж дискримінація, яка віддаляє нас від вступу в ЄС і від євроінтеграції, це роз’єднує суспільство”.