Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПАРИЖ. Свято-Сергіївський богословський інститут висловив підтримку КДА


Свято-Сергіївський православний богословський інститут у Парижі висловив підтримку викладачам, співробітникам та учням Київських духовних шкіл Української Православної Церкви, які перебувають під загрозою виселення з займаних ними будівель. Про це йдеться у комюніке, ухваленому 30 березня 2023 року на засіданні Ради викладачів учбового закладу, повідомляє пресслужба КДАіС.

«Педагогічна рада Інституту православного богослов’я Сен-Серж (Париж), знову заявляючи про своє несхвалення будь-якого богословського обґрунтування насильства і війни в російсько-українському конфлікті, що триває, висловлює своє глибоке занепокоєння поточним становищем православної Духовної Академії Києво-Печерської Лаври.

Підкресливши, напередодні прийдешніх Страстей Христових і Великодня, «свою повну солідарність» з «вчителями, студентами, ченцями, персоналом і біженцями», які працюють або мешкають в Академії, в Інституті закликали до пошуку «мирного і справедливого рішення між сторонами за дотримання принципів верховенства права, зокрема свободи віросповідання, яка має панувати, незважаючи на війну».