Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Світлий Вівторок Предстоятель УПЦ очолив пасхальне богослужіння у Покровському жіночому монастирі


18 квітня, у вівторок Світлої седмиці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Миколаївському соборі Свято-Покровського жіночого монастиря міста.

Перед богослужінням паства зустрічала Блаженнішого владику біля храму. Архіпастир привітав вірян з Пасхою Христовою та роздав подарунки.

За Літургією Предстоятелю співслужили вікарії Київської єпархії єпископ Ірпінський Лавр і єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості у священному сані. За богослужінням молилась настоятелька обителі ігуменя Калісфенія (Шамайло). Богослужбові піснеспіви виконував хор сестер Покровського монастиря.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив духовенство монастиря богослужбовими і церковними нагородами.

За Літургією піднесли прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

На завершення богослужіння священнослужителі, сестри обителі та віряни на чолі з Блаженнішим архіпастирем пройшли хресним ходом навколо собору.

Після відпусту Предстоятель привітав сестер та парафіян обителі із Великоднем. Блаженніший владика закликав молитися за українську землю, народ, військо та усіх людей і побажав миру Україні.