Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі оприлюднили заяву щодо кримінального переслідування митрополита Павла


В оприлюдненій заяві наголошується на тому, що кримінальне провадження відносно митрополита Павла є сфабрикованим та спрямованим на його усунення від керівництва Лаврою. Про це повідомляє пресслужба Києво-Печерської Лаври.

Заява щодо кримінального переслідування Намісника Лаври митрополита Павла

У зв’язку з тим, що Служба безпеки України оприлюднила повідомлення про досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно Намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, для спростування неправдивої інформації щодо цього та упередження відповідних спекуляцій слід пояснити наступне.

Митрополиту Павлу повідомлено про існування підозри у виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації проти України та у приниженні честі й гідності громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями. 01.04.2023 року у засобах масової інформації були опубліковані копії процесуальних документів, у яких наявний текст із повідомлення про підозру Лебідю П. Д., зокрема наведено його цитату: «Я дійсно, всі ми молимся, щоб Господь сохранив Україну».

Наголошуємо, що від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України митрополит Павел завжди засуджував збройну агресію, молився за мир, здоров’я воїнів Збройних сил України та усіх, хто постраждав від війни. Митрополит Павел вважає, що кримінальне провадження відносно нього сфабриковано та спрямоване на його усунення як керівника релігійної організації, обмеження здійснення представництва інтересів монастиря, священнослужителів, монахів та парафіян.

Намісник Києво-Печерської Лаври 01.04.2023 року під час розгляду судом клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту заявив, що буде співпрацювати зі слідством з метою доведення своєї невинуватості. Право на справедливий суд займає основне місце у системі глобальних цінностей демократичного суспільства, тому сподіваємося на неупередженість, повноту досудового розслідування та справедливого судового розгляду у кримінальному провадженні.