Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Онуфрій підтримав віруючих у Київо-Печерській Лаврі (відео)


2 квітня Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до віруючих, які цими днями приходять в обитель, щоб молитовно підтримати братію та студентів Духовних шкіл, яких незаконно намагаються виселити зі великої Православної Святині усього світу.

«Сьогодні ми маємо випробування — над Лаврою нависла небезпека — хочуть, щоб монахи вийшли з Лаври, щоб залишили Святу обитель, свій дім», — сказав Архіпастир.

За словом Першосвятителя, «це велике випробування, яке потребує від нас покаяння. Якщо ми будемо каятися, будемо молити Бога, то Бог перемінить думки тих людей, від кого це залежить, які хочуть нас видворити з цього місця. Ми повинні терпіти, молитися і прощати».

«Нехай Господь допомагає нам, браття і сестри, щоб наш молитовний подвиг, молитовне стояння принесло добрі і приємні плоди, щоб ми в радості дочекалися зустріти великий празник Світлого і Христового Воскресіння. Празник, який є празником життя, празником радості, празником любові, празником великої надії для людини в Христі Іісусі Господі нашому, якому від нас слава честь і поклоніння», — побажав Блаженніший владика.