Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбувається суд над правозахисницею Вікторією Кохановською, яка захищала інтереси вірян Києво-Печерської Лаври


21 квітня у Печерському суді Києва обирають запобіжний захід правозахисниці Вікторії Кохановській, яку напередодні насильно вивезли з Києво-Печерської Лаври, коли вона відстоювала права вірян УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Підтримати Вікторію прийшли віряни Української Православної Церкви. Деякі з них намагались пройти у будівлю суду, щоб отримати інформацію щодо провадження проти правозахисниці. Однак, вхід до суду охороняють працівники поліції. На питання про підстави такого обмеження, вони не дали зрозумілої відповіді.

Напередодні юристку Вікторію Кохановську насильно вивезли з Лаври. На численних відео зафіксовано, як люди у чорному одязі спочатку тягнуть Вікторію, а потім запихають її непритомну у поліцейське авто. Все це відбувалось у присутності та бездіяльності поліції, яка була навколо.

Пізніше стало відомим, що правозахисниця перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Їй та ще трьом вірянам УПЦ інкримінують організоване хуліганство за захист Києво-Печерської Лаври.

Станом на 13:08 Вікторію привезли до зали суду.