Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Чоловік під час захоплення храму намагався вихопити хрест, однак на місці помер від серцевого нападу (відео)


Під час захоплення храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Липовець Кагарлицького району Київської області помер один з активістів “ПЦУ” Натикач Володимир Іванович. Організував дану провокацію, яка закінчилася трагічно, заступник мера м. Кагарлик Семцов Іван Михайлович, який повинен нести всю повноту кримінальної відповідальності за свій злочин. Про це повідомляє пресслужба Білоцерківської єпархії.

Настоятель храму протоієрей Василій написав заяву у правоохоронні органи щодо смерті цього чоловіка, де чітко описав перебіг подій. Він зазначив, що Семцов Іван, не зупинившись на скоєному, і надалі намагається розпалювати міжконфесійну ворожнечу, зокрема розповсюджує неправдиву інформацію та намагається ухилитись від відповідальності за злочин.

«Внаслідок описаного конфлікту, особи чоловічої статі повалили мене на землю, тягли за ланцюг, де висів православний хрест. Останні вимагали, щоб я більше не проводив богослужіння та виїхав жити в інше місце із с. Липовець. Працівники поліції, які були на місці, не перешкоджали розбою. В наступному гр. НАТИКАЧ Володимир Іванович, викрикуючи погрози, що нас повісить, почав тягти за хреста, який був у руках, благочинного м. Миронівка, священника Андрія Оленина, після чого Натикач В.І. упав на асфальт та помер в конвульсіях. Будь-хто у будь-який спосіб до померлого навіть не доторкався», — написав священник у заяві на ім’я начальника ГУНП в Київській області Генерала поліції третього рангу А. Нєбитова.

Дану інформацію також підтверджують численні очевидці з місця подій.