Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Блаженнійший Митрополит Онуфрій: Вірити у Бога — це вручити себе в Його Святі руки та творить Божу волю


Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді в неділю Антипасхи розповів, що потрібно пізнавати Бога не лише розумом, а й довірити Йому все своє життя та виконувати Його Святу волю.

Архіпастир на прикладі увірування апостола Фоми розповів, до якої віри закликав Іісус Христос.

«Господь усіх нас назвав блаженними, тому, що ми не бачили Його своїми тілесними очима, не осязали Його рани, але ми увірували й намагаємося жити по Його святих законах. Віра полягає не лише у визнанні розуму, що Бог існує. Визнання Бога розумом – це тільки частина спасительної віри, але на цьому людина не може зупинятися. Коли вона розуміє, що Бог є Творцем нашим, що Господь по Своїй Божественній любові прийшов на землю і спас людину, постраждав за нас, помер і воскрес із мертвих, то людина добре робить, але цього ще не достатньо для того, щоб бути спасенним», – зазначив Блаженніший владика.

За словами Його Блаженства, людина, яка пізнала Бога, повинна вручити себе в Його Святі руки та виконували Його волю.

«Ті закони, які являють волю Божу, викладені у Святому Євангелії. Бог хоче, щоб ми любили, поважали, прощали один одного. Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, бути дійсно блаженними, щоб ми не тільки пізнавали Бога у своєму розумі, а щоб і творили Його святу волю. Це є та жива віра, яка вводить людину в Царство Небесне», — побажав Первосвятитель.