Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЄРУСАЛИМ. Архієпископ Севастійський Феодосій: Ми засуджуємо систематичні переслідування УПЦ


27 березня, ієрарх Єрусалимського Патріархату архієпископ Севастійський Феодосій під час прийому однієї церковної делегації висловив засудження останніх подій в Україні навколо Української Православної Церкви, про що повідомляється на Facebook-сторінці «Голос Православної Церкви з Єрусалиму».

Зокрема, архієпископ Феодосій заявив: «ми висловлюємо наше засудження та неприйняття систематичного переслідування та нападів на Українську Православну Церкву». На його думку, можна говорити про навмисні нападки на Українську Православну Церкву, «оскільки існують погрози виселення єпископів, отців і ченців із лаврських монастирів у Києві, які є давніми історичними монастирями, пов’язаними з Українською Православною Церквою».

«Ми закликаємо християнський світ і весь цивілізований світ працювати над припиненням цього систематичного переслідування, – зазначив архієпископ й додав. – Блаженніший митрополит Онуфрій – це Божий чоловік, який неодноразово відвідував нас в Єрусалимі і характеризується своєю смиреністю, духовністю і мудрістю, яка і сьогодні проявляється в найтемніших обставинах.Ми не визнаємо законності будь-якої іншої організації, створеної в Україні, щоб замінити законну Православну Церкву».