Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ зустрівся зі старшим радником з питань релігії Інституту миру США


21 березня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся зі старшим радником з питань релігії та інклюзивних суспільств Інституту миру Сполучених Штатів Америки United States Institute of Peace, Пітером Мандавілем.

Пітер Мандавіль – відомий дослідник в області релігії та політики, який має багаторічний досвід роботи в наукових установах, аналітичних центрах і уряді США, де займається питаннями релігії та безпеки.

В ході зустрічі Пітер Мандавіль розповів Предстоятелю УПЦ про принципи роботи Інституту Миру та живу зацікавленість в збереженні порозуміння та розбудови миру в українському суспільстві. Зокрема пан Пітер зауважив, що зазвичай політичні сили звертають свою увагу на питання релігійного миру тільки тоді, коли вже загострюються релігійні протистояння. Тому Інститут миру прикладає максимум зусиль задля запобігання релігійних конфліктів.

Своєю чергою Блаженніший митрополит Онуфрій у відповідях на запитання пана Пітера поінформував його про стан діяльності Української Православної Церкви, про історію та сучасну ситуацію довкола Києво-Печерської Лаври. Висловивши повагу до всіх релігійних організацій, Предстоятель зауважив, що вболіває за рівність усіх громадян України перед Конституційними правами. Адже певні релігійні законопроекти та постанови, що стосуються релігійного майна чи релігійної діяльності, в основі своїй порушують Конституційні принципи рівності як громадян, так і релігійних організацій.

“Ми не просимо окремих преференцій від законотворців, лише просимо дотримуватись конституційних принципів демократичної держави, – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Релігія навчає людину жити в мирі з Богом і один з одним, але часто політично вмотивована мова ненависті спотворює це та веде до непорозуміння і розбрату.”