Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Павел: Ми виселятись з Лаври не будемо!


Звернення митрополитів УПЦ Павла, Варсонофія та Володимира щодо «комісії» із державного Заповідника, яку сьогодні без жодних документів і попереджень вони зустріли на території Ближніх печер.

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел сказав, що влада змушує «молитись так, щоб Господь явив чудо». Ніяких законних підстав для виселення монахів з Лаври немає. Це Святиня світового значення. І закликав усіх християн молитись, «бо цього потурання не можна вже терпіти. Всю Україну віруючу не зможуть позбавити громадянства». Протизаконних дій священики УПЦ терпіти не будуть!

«Українці не дозволять, щоб міністр Ткаченко просто так, своїм Указом, виселив монахів з обителі, за 10 днів! Потрібно піднімати світову спільноту», — додав вінницький митрополит Варсонофій.

Митрополит Володимир згадав юні роки, коли у радянські часи вперше побавив печерський монастир. У тому стані – те плюндрування, зруйнування. І зусиллями братії та намісника Павла обитель знову стала духовною перлиною – серцем нашого народу. А те що коїться зараз – біль крізь сльози.

Одна з парафіянок також згадала участь своєї родини у відновленні святині та висловила обурення. «Це святиня народу, як можна її забирати в народа України, сказати «це наше – ми описуємо це і забираємо»?

Відео оприлюднила Вінницька Єпархія УПЦ

«Перший Козацький»