Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій закликав усіх вірних молитися за Києво-Печерську Лавру (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді 26 березня в Києво-Печерській Лаврі підкреслив, що світ живе молитвами, а не багатослів’ям. Предстоятель закликав усіх до молитов разом з братією обителі.

Першосвятитель подякував усім вірним за спільну молитву та закликав молитися разом з братією Києво-Печерської Лаври й надалі.

«Дякую вам за те, що ви прийшли сьогодні помолитися разом з нами, і закликаю до молитви — хто як може і де може й надалі. Хто може прийти до братії сюди в обитель — помоліться тут з братією. Хто цього не може зробити, нехай молиться в іншому місці. Молитва не знає простору, і якщо ми будемо на всякому місці просити Бога, то Бог нас почує», — сказав Блаженніший владика.

Він нагадав, що чиновники хочуть 29-го березня припинити договір на користування спорудами між Лаврою та державним заповідником: «Я прошу ваших святих молитов, щоб ми випросили Бога, щоб Господь дозволив нам і надалі перебувати у цій Святій обителі, щоб братія, яка підняла Лавру з руїн і зробила її такою красивою, як ми сьогодні бачимо, могла тут знаходитися і молитися Богові».

Архіпастир підкреслив, що в монастирі завжди лунають молитви за «нашу рідну українську землю, за нашу владу, за наше військо, за наш народ».

За його словом, в монастирі моляться за весь світ, та закликав молитися, щоб братія могла продовжити звершувати цей подвиг, який світові так потрібен.

«У святій обителі лунає сильна молитва — і за свою землю, і за свій народ, і за весь світ, — зазначив Його Блаженство. — У світі багато філософів, політиків, спікерів, які багато говорять, але мало моляться. А світ живе не багатослів’ям, а молитвою. Світ має потребу не у багатослів’ї, а в молитвослів’ї — щоб людина повернула свій розум до Бога, згадала своє високе призначення, що Бог нас створив, помістив на цю землю не для того, щоб ми нищили цю землю, нищили один одного, не для того, щоб ми один одного убивали, ображали, а для того, щоб ми жили в мирі, злагоді й любові й до Бога, і один до одного. І про це моляться у святій обителі і день, і ніч».

«Нехай молитвами прп. Іоанна Ліствичника, пам’ять якого сьогодні Свята Церква звершує, Господь благословить нашу землю миром, дасть нам добрі думки, щоб ми жили в злагоді й любові один з одним, і допоможе нам в радості зустріти Великий Празник Світлого Христового Воскресіння — те Свято, яке знаменує нам перемогу життя над смертю, світла над темрявою і добра над злом. Нехай молитвами прп. Іоанна Господь благословить всіх нас», — побажав Митрополит Онуфрій.