Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Звернення ченців та черниць Рівненської єпархії УПЦ до Президента України


Дорогі браття і сестри, дорогі співвітчизники!

Ми сьогодні від представників монашества Рівненської єпархії звертаємось до пана Президента, до усіх депутатів, міністрів, до всіх тих від кого залежить спокійний релігійний стан у нашій країні.

Як народ України, як громадяни України, як ті, хто довірив вам управляти державним ладом країни, адже джерелом влади України є народ, тобто ми. Отож, ми, довіривши вам цю цінність, керувати нашим життям, нашим соціумом, ми сьогодні відчуваємо тиск, неправомірні дії по відношенню до нас, ми відчуваємо біль втратити святинь.

Нас наче перекинули у радянське минуле. Ми бачимо, як хочуть, як і при совітах, закривати монастирі, виганяти монахів, знущатись над нашим духовенством та вірянами. Нас, громадян України, позбавляють прав і свобод на вільне сповідування своїй віри.

Звертаючись до вас, закликаємо бути мудрими, дотримуватись законів держави, які прописані усім без винятку: і вам, посадовцям при владі, і нам, простому народу. Закликаємо також дотримуватись Законів Божих, Україна завжди була християнською державою. Від Андрія Первозванного, який поставив хрест на Дніпрових кручах і до нині. Українці богобоязкий народ, вихований на християнських засадах, передавали віру рівноапостольної княгині Ольги та князя Володимира з покоління в покоління.

Отож, піднімаючи свій голос на захист Української Православної Церкви, на захист Києво -Печерської лаври ми боремось не за себе, а за наступні покоління, щоб вони мали право вибору бути православними християнами і спасатися у святій Церкві. Віра – це наш скарб і це наше життя, саме її потрібно зберегти та передати для наступних поколінь українців.

Ми монахи, кожен з нас давав присягу Богу, і ми дотримуємось її, хоч як важко у сучасному бурхливому світі це зробити. І ви пане Президента, теж давали присягу вірою та правдою служити своєму народові. Отож просимо вас, не кривлячи душею, не догождаючи комусь, згадайте слова присяги, дотримайтесь її, будьте послідовним і заслужите подяку і визнання свого народу.

Ми є дійні громадяни України. Справа нашого життя – це служіння Богові, Матері Церкві, своєму народові, своїй країні. Ми дотримуємось усіх законів України, а тому просимо не порушувати наші права, які нам, як громадянам, гарантує Конституція.

Люди мають жити по законах совісті, держави і церкви.

Ми підносимо свій голос у захист ігумена та братії Києво-Печерської лаври, Почаївської лаври про яку вже теж починають говорити. Це наші брати по вірі у наших жилах тече єдина Христова кров. Отож усією православної спільною Української Православної Церкви кажемо:
Ні захватам наших храмів!
Ні законопроектам, які забороняють УПЦ,
Ні закриттю лаври!
Ні вигнанню монахів та студентів зі стін Києво-Печерської Лаври!