Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАШИНГТОН. Предстоятель Православної Церкви в Америці звернувся в Комісію США з міжнародної релігійної свободи у зв’язку з подіями навколо Києво-Печерської Лаври


Предстоятель Православної Церковної в Америці Його Блаженство Митрополит Тихон зробив заяву щодо подій у Києво-Печерській Лаврі. Зазначається, що Його Блаженство також надіслав листа до Комісії США з міжнародної релігійної свободи у зв’язку з цими подіями.

«Православна Церква в Америці об’єднує духовенство та віруючих з численних етнічних груп, а наші парафії та єпархії поділяють етнічні традиції багатьох Помісних Православних Церков. Однак наша Помісна Церква має особливий історичний зв’язок зі святими традиціями Православного християнства, що йдуть від церков Русі, а рідним містом усіх народів та церков Русі загалом та України зокрема є Київ, — йдеться у заяві. — Тому ми з особливою тривогою спостерігаємо за розвитком останніх подій у відносинах між громадянською владою України та братами-ченцями з Києво-Печерської Лаври, батьківщини чернецтва на Русі та в Україні зокрема».

Від імені духовенства та віруючих Православної Церкви в Америці митрополит Тихон заявив наступне: «Ми продовжуємо молитися за народ України та засуджуємо будь-яку насильницьку агресію, включаючи вторгнення Російської Федерації на суверенну територію України. Визнаючи законну потребу держав у забезпеченні своєї безпеки, особливо під час війни, ми також засуджуємо обмеження релігійної свободи будь-якої групи населення в Україні та особливо засуджуємо будь-які спільні релігійні переслідування Української Православної Церкви під керівництвом Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Ми ще раз запевняємо Митрополита Онуфрія, його духовенство та українських віруючих, яких з усіх боків переслідують біди, що Православна Церква в Америці готова підтримати Українську Православну Церкву як нашими молитвами, так і будь-якими іншими засобами, які є у нашому розпорядженні».