Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Блаженнійший Митрополит Онуфрій: Силою Чесного і Животворящого Хреста нехай Господь зруйнує всю силу, яка повстає проти правди Божої (відео)


Звертаючись до вірян під час Літургії у Неділю третю Великого посту, Хрестопоклонну, Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав молитися, щоб Господь дарував братії Києво-Печерської Лаври Свою милість залишитися у святій обителі і продовжувати у ній подвиг молитви.

Предстоятель наголосив, що саме наша Церква будувала Києво-Печерську Лавру, а також відбудовувала її після закриття обителі у ХХ столітті.

Людям, які хочуть відібрати Лавру, за словами Блаженнішого владики, слід було б збудувати щось своє.

“Я прошу вас, дорогі брати і сестри, щоб ми стали на молитву, щоб ми підняли руки і піднесли свої молитви за нашу Україну, нашу батьківщину, за владу, за воїнство і за весь наш народ, щоб Господь благословив усіх нас миром. Особливо помоліться за братію святої обителі, за владику намісника, щоб Господь подарував їм милість залишитися на цьому місці і продовжувати тут той подвиг, який люди не бачать, але який приносить всім користь — подвиг молитви за свою землю, за свою батьківщину, за свій народ”, – звернувся до пастви Першосвятитель.

Також Його Блаженство зазначив, що головна річ, за яку братія молиться — це те, щоб Господь кожному із нас дав пізнання істини і привів до вічного спасіння.

“На землі все людина залишає: багатий залишає багатство, а бідний — свою убогість. Як ми ні з чим приходимо у світ, так ми без нічого виходимо з цього світу. Але є таке багатство, яке називається благодать Святого Духа і яке іде з людиною у вічність. І цієї благодаті для кожного із нас братія святої обителі випрошує у Бога”, – пояснив Першосвятитель.

“Нехай Господь молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, силою Чесного і Животворящого Хреста благословить це місце, благословить всіх, хто тут перебуває. Молитвами преподобних отців Печерських нехай Господь збереже цю обитель в істині і правді, а нам допоможе, щоб ми проводили дні Святого і Великого посту достойно, в посильному подвизі, щоб у радості зустріли Велике Свято Воскресіння із мертвих нашого Спасителя і Бога Господа Іісуса Христа”, – побажав наприкінці проповіді Предстоятель.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви після богослужіння.

“Силою Чесного і Животворящого Хреста нехай Господь зруйнує всю силу, яка повстає проти правди Божої, і нехай Господь благословить землю нашу миром, нехай Господь благословить кожного із вас і всіх, хто вам близький і рідний”, – сказав у своєму слові після відпусту Архіпастир.