Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив вечірню та чин прощення у Києво-Печерській Лаврі

26 лютого, у Неділю сиропусну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив вечірню та чин прощення у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Вечірнє богослужіння розпочалось з урочистої зустрічі Предстоятеля.

Разом з Блаженнішим владикою молились намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарні архієреї Київської єпархії та духовенство Лаври.

Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав особливі молитви з проханням до Господа про благословення на Великий піст.

Потім Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир дав настанови вірянам щодо необхідності прощення та посту.

Блаженніший владика побажав кожному добре потрудитись під час посту в утриманні тілесному і духовному, насамперед – від поганих думок, почуттів, бажань – щоб у радості і сповненими благодаті Святого Духа зустріти Христове Воскресіння.

Предстоятель нагадав вірянам про молитовне правило на цей Великий піст.

Потім архіпастир попросив прощення у своєї пастви, схилившись до землі. Блаженніший владика приймав прощення, та прощав кожного, хто підходив до нього, доки не підійшли всі, хто переповнив храм: архієреї, духовенство, братія монастиря, студенти Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.