Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У Прощену неділю Предстоятель УПЦ звершив святкове богослужіння у Преображенському соборі


26 лютого, у Неділю сиропусну, спомин Адамового вигнання з Раю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Житомира.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, архієпископ Рівненський і Острозький Пимен, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, духовенство собору, Житомирської єпархії та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до вірян зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Блаженніший владика привітав митрополита Никодима «із завершенням ювілейного року». У цей день керуючий Житомирською єпархією відзначив своє 51-річчя, а також ювілей, який минулого року випав на перші дні війни. Предстоятель побажав архієрею і надалі гідно служити Господу. Владика Никодим подякував архіпастирю за вітання, а пастві – за вірність Церкві.