Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Неділю 12-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі


4 вересня, у Неділю 12-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Предстоятелю співслужили вікарій Київської єпархії єпископ Бородянський Марк та братія обителі у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича) та хор Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

У слові проповіді після читання святого Євангелія Блаженніший владика розтлумачив євангельську історію про багатого юнака та пояснив пастві, як досягнути справжнього, вічного багатства, яке приносить щастя людині.

“Хай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми своє життя будували на Божественних, священних законах, які роблять людину здатною прийняти найбільше багатство – багатство блаженного вічного життя, – побажав архіпастир. – На землі люди збирають багатство для того, щоб зробити себе щасливими – і цього, як правило, не досягають. А Бог, коли людина виконую Божественні закони, дає людині таке багатство, якого ми всі шукаємо, для якого ми створені і яке не має тління, воно вічне – багатство, яке Господь приготував на Небі у Христі Іісусі […]”.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Наприкінці богослужіння духовенство на чолі з Блаженнішим архіпастирем звершили чин славлення перед іконою Успіння Пресвятої Богородиці.

Після відпусту Предстоятель привітав паству зі святом, прикликав благословіння Боже на вірян, побажав миру нашій землі та всього необхідного для спасіння і вічного життя.