Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представник УПЦ взяв участь у зустрічі з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

20 вересня відбулася зустріч Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Валерійовича Лубінця з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, у якій взяв участь представник Української Православної Церкви. Зібрання проходило в залі Секретаріату Уповноваженого.
Омбудсмен подякував представникам церков і релігійних організацій за їх активну участь у допомозі цивільному населенню та Збройним силам України та підкреслив: «В останні місяці повномасштабного вторгнення ми бачили героїзм представників різних релігій і конфесій в питаннях евакуації та організації «зелених коридорів» для порятунку цивільного населення, їх розселення та організації життя в місцях переселення».

Нагадаємо, у березні 2022 року митрополит Запорізькій і Мелітопольський Лука з духовенством єпархії допомагали в евакуації людей із зони бойових дій у Запоріжжя.

Представник Української Православної Церкви під час свого виступу розповів про гуманітарну допомогу, яка надається, і озвучив види такої допомоги за період війни.

Читайте також: У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням

Окрему увагу Уповноваженого та присутніх він звернув на порушення прав віруючих у різних регіонах України — це, зокрема, рішення місцевих органів про заборону УПЦ; порушення прав віруючих і релігійних громад УПЦ; питання рейдерського захоплення храмів та майна.

Як повідомляється на сайті ombudsman.gov.ua, під час зустрічі сторони визначили шляхи для налагодження постійного діалогу та взаємодії задля розв’язання актуальних суспільних питань, особливо в питаннях розповсюдження інформації про порушення прав людини та потреби їх відновлення серед громадян України, а також закордоном.