Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Зрада і спроба захоплення храму у Зазим’ї


Ранок 10 вересня у селі Зазим’я Київської області розірвало повідомлення про початок захоплення старовинного храму Воскресіння Христового.

Прямо під час Богослужіння колишній священник, а нині клірик ПЦУ Анатолій Слинько із групою активістів, представниками влади та тероборони зайшов до святині із вимогою віддати йому ключі. За словами місцевих вірян, тероборонівці були озброєні.

Сам процес захоплення храму розпочався ще у липні. Як розповідають нам наші джерела, не без прямої участі представників Погребської ОТГ та сумнозвісного голови Переяславсько-Вишневського філіалу ПЦУ Олександра Драбинко.

10 вересня вони прийшли до храму та почали біснуватися прямо під час молитви.

Жінки з непокритою головою; люди, які за словами очевидців, мали зброю, та представники місцевої влади.

Дещо пізніше Анатолій Слинько скаже, що ПЦУ — це сестринська церква для нас. Хочеться спитати: Ось це і є наша сестра-грабіжниця? Сестра, що не гребує порушувати закон і здоровий глузд і вирішувати долю храму якимись комсомольськими голосуваннями, не гребує фальсифікувати волю релігійної громади? Яка, як ракова пухлина, росте на ненависті під час війни. Для якої молитва може бути об’єктом для для глузування? Яка жене православних вірян з храму заради «політичної доцільності» і «патріотичної позиції»?

Ні, це не тільки не сестринська церква, але й взагалі люди, далекі від Христової проповіді та ідеалів християнства…

Перший козацький