Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У селі Скулин на Волині активісти «ПЦУ» зламали двері храму Української Православної Церкви


У ніч на 6 вересня агресивні прихильники «ПЦУ», користуючись підтримкою місцевої влади та бездіяльністю поліції, захопили храм в ім’я святого апостола Іоанна Богослова у селі Скулин Володимир-Волинської єпархії. Про це повідомляє пресслужба Володимир-Волинської єпархії.
У вірян Української Православної Церкви в селі Скулин прибічники «ПЦУ» намагалися відібрати храм уже декілька місяців

Ще 5 червня за ініціативи і наполягання старости села Людмили Бойчук, яка є послідовницею нехристиянської течії «New Age», у сільському клубі було зібрано близько 70 представників територіальної громади, які не є парафіянами місцевої церкви, проте це зібрання староста Бойчук запропонувала вважати зборами релігійної громади Іоанно-Богословського храму. На даному зібранні відбулося незаконне голосування за переведення храму в «ПЦУ».

Натомість, реальні парафіяни 8 червня провели справжні збори релігійної громади, на яких одноголосно прийняли рішення залишатися в Українській Православній Церкві під омофором Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Влітку прихильники «ПЦУ» провели декілька невдалих спроб захопити храм.

Зрештою, чиновники, які підтримують розкол, вдалися до незаконного зняття з державної реєстрації релігійної громади Української Православної Церкви.

«Цинічно порушуючи усі норми державного законодавства, у селі Скулин на Ковельщині чиновники залишили без державної реєстрації релігійну громаду Української Православної Церкви, а на її адресу у державний реєстр внесли новостворену громаду ПЦУ», — розповіли у єпархіальній пресслужбі.

Після вказаних протиправних дій члени релігійної громади УПЦ подали заяву до суду.

5 вересня відбулася чергова спроба захопити храм, який на той час уже був опечатаний.

«Поліція наголосила прихильниками “ПЦУ”, що до вирішення питання законним чином у суді, храм має бути і далі зачиненим й опечатаним. Розгнівані “віруючі ПЦУ” з ломами та болгарками в руках, змушені були розійтися по домівках. Православний народ та духовенство округи, що зібралися біля церкви, звершили молебень та розраховували на дотримання поліцією своїх зобовʼязань», — прокоментували дану ситуацію у Володимир-Волинській єпархії.

Не дивлячись на це, вранці 6 вересня церковні двері було зламано, рейдери вдерлися до Іоанно-Богословського храму, а представники поліції проявили повну бездіяльність.