Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Українська Православна Церква передала п’ять автомобілів швидкої допомоги для лікарень міста


9 серпня митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука звершив чин освячення автомобілів швидкої допомоги, які для лікарень Запоріжжя придбав благодійний фонд Вадима Новинського (протодиякона Української Православної Церкви) «Покров».
Висловлюючи подяку благодійному фонду «Покров» та особисто отцю Вадиму митрополит Лука висловив сподівання, що пожертвувані медичні транспортні засоби допоможуть врятувати не одне людське життя:

«Якщо лікар має знання, але не має необхідних інструментів, обладнання, то він мало чим зможе допомогти хворому. Що ж казати про ті випадки, коли хворий перебуває за десятки кілометрів, а його необхідно терміново перевезти до лікарні для невідкладної операції? Звісно, хотілося б, щоб наші люди ніколи не хворіли, і ці машини залишалися без роботи. Але, на жаль, це станеться не скоро. І поки цей щасливий час не настав, ми сподіваємося, що цей дар послужить багатьом людям», – сказав архіпастир.

Також владика Лука зауважив, що у цей складний час для нашої Батьківщини чада Української Православної Церкви вкотре довели, що є вірними українському народу і готові розділяти з ним як радість, так і горе.