Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У єпархії попрощалися із спочившим архімандритом Іпатієм (Доротюком)


11 серпня відбулося відспівування клірика Любомльського Різдво-Богородичного благочиння настоятеля Свято-Духівського храму села Олеськ архімандрита Іпатія (Доротюка).

З благословення правлячого архієрея Володимира, митрополита Володимир-Волинського і Ковельського, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Любомль відбулася заупокійна Божественна літургія та чин поховання. Богослужіння очолив благочинний Любомльського Різдво-Богородичної округи протоієрей Василій Мельничук у співслужінні секретаря єпархії, настоятеля Свято-Троїцького храму смт Головне архімандрита Сави Мякоти, благочинного Свято-Пантелеймонівської округи протоієрея Іоанна Мосюка та духовенства місцевого й сусіднього благочинь.

Попрощатися з отцем Іпатієм зібралися у храмі численне духовенство та миряни, які любили та поважали батюшку. Поховали тіло отця Іпатія на кладовищі м.Любомль.

Нагадаємо, що архімандрит Іпатій (Доротюк) протягом 33-х років опікувався паствою Свято-Духівського храму села Олеськ. Відійшов до Господа після важкої і тривалої хвороби 10 серпня 2022 року. У жовтні батюшці виповнився б 81 рік.

Вічна й блаженна пам’ять новопреставленому архімандриту Іпатію! Нехай Господь упокоїть душу свого вірного слуги в оселях з праведними.

***

Архімандрит Іпатій (Доротюк), в миру Олександр Євгенович Доротюк, народився 14 жовтня 1941 року у м.Любомль, Волинської області.

26 жовтня 1989 року Архієпископом Волинським і Рівненським Варлаамом був рукоположений у сан священника.

Цього ж року архієпископом Волинським і Рівненським Варлаамом призначений настоятелем Свято-Духівського храму села Олеськ Любомльського району Волинської області.

У 1994 році закінчив Київську Духовну семінарію.

Прийняв чернецтво з іменем Іпатій. Постриг звершив архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир.

У 2017 році зведений у сан архімандрита.

У 2019 році отримав нагороду – другий хрест з прикрасами.

Упокоївся 10 серпня 2022 року.