Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Архієпископ Пимен: «Безслідно осквернення святинь не минає»


Архієпископ Пимен, керуючий Рівненською єпархією УПЦ прокоментував інцидент з оскверненням ікони Божої Матері на території Хресто- Воздвиженської церкви у селі Богдашів та пояснив якими тяжкими наслідками це може обернутись. Владика попросив посилити молитви за Україну і світ. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Архієпископ Пимен благословив всім вірянам на території Рівненської єпархії УПЦ сім днів молитися Покаянний канон до Господа Ісуса Христа, просячи у Бога прощення за те, що сталося на території храму у селі Богдашів. Також владика наголосив просити помилування для тих, хто здійснив осквернення образу Богоматері та Дому Божого, щоб Господь змилувався і не покарав тяжко за вчинене.

«Слідом за Христом промовляю: «Прости їм, Господи, бо не відають, що творять». У часі війни ми маємо не бити ікони, оскверняти святині, а навпаки прибігати до допомоги Пресвятої Богородиці, залучаючись Їі предстательством і молитвами, – прокоментував владика.- Прошу всіх стати на молитву, оскільки . Просімо Бога не по ділах наших, а по милосердю своєму судити світ. Прошу всі монастирі усугубити молитви за наш народ, за нашу країну і просити помилувати нас. Не судячи по справах наших, по беззаконнях наших , по злобі людській, а прийняти смиренно сокрушенне серце нашого народу».

Ієрарх розповів, щоб запобігти біді, потрібно відслужити також акафіст перед іконою Божої Матері. Про день і час для того, щоб зібратись на спільну молитву, буде повідомлено пізніше.