Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Суд відмовив прихильнику “ПЦУ” в претензіях на храм УПЦ у селі Горбаків

Гощанським районним та Рівненським апеляційним судами будо відмовлено представнику релігійної громади “ПЦУ” села Горбаків Гощанської ОТГ у задоволенні позову, у якому він просив скасувати право власності Михайлівської парафії УПЦ на храм. Про це повідомила пресслужба Рівненської єпархії 14 липня.

Житель села Горбаків, представник громади “ПЦУ” подав позов до суду на Михайлівську парафію УПЦ села Горбаків, на Гощанську РДА і на державного реєстратора, щоб скасувати право власності на церкву, яка за всіма документами належить релігійній громаді Української Православної Церкви.

Як зазначає правозахисниця Рівненської єпархії УПЦ, у позові представник “ПЦУ” також поскаржився на порушення його конституційних прав. Коли Гощанський районний суд відмовив йому у задоволенні позову, тоді він звернувся до Апеляційного суду.

Колегія суддів Рівненського апеляційного суду залишила рішення Гощанського районного суду в законній силі. І зазначила, що дії державного реєстратора про оформлення права власності на церкву УПЦ є законними, а конституційні права представника “ПЦУ” ніхто не порушує.

«Варто зазначити, що релігійні громади УПЦ не порушують закон. У 2016 році Михайлівська парафія УПЦ оформлювала права власності на храм, дотримані всі законні норми, тому позов не міг бути виграним, він завідомо провокативного характеру. Громади УПЦ – законослухняні», – коментує справу Раїса Дмитренко, правозахисниця Рівненської єпархії.