Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. На вокзалі клірики і волонтери УПЦ годують обідами 200 біженців


Священнослужителі, православна молодь і волонтери Одеської єпархії щодня на залізничному вокзалі Одеси готують трапезу для біженців, що прибувають.

З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела клірики, православна молодь та волонтери Одеської єпархії УПЦ організували трапезу для біженців і переселенців, що прибувають на залізничний вокзал, повідомляє Інформаційний відділ єпархії.

Щодня, без вихідних і святкових днів, священнослужителі та молодь готують чай та привозять випічку на вокзал для співгромадян, які вимушено залишили свої домівки та опинилися в Одесі.

Декілька днів на тиждень представники Одеської єпархії пригощають прибулих комплексними обідами, що включають гарячі перші та другі страви, приготовлені парафіянами.

«Бують різні дні: іноді людей мало, іноді вишиковуються черги і через наших волонтерів проходить до 200 людей», – розповіли в єпархії.

Організатори зазначили, що кожному намагаються приділити увагу і не лише нагодувати, а й підтримати, дати відчути, що люди не кинуті напризволяще, надихнути їх рухатися далі та планувати своє життя.