Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 69


В Українській Православній Церкві продовжують надавати необхідну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує шістдесят дев’яту частину репортажу з різних єпархій України.

Київська єпархія. Синодальний відділ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України придбав для воїнів продукти та медикаменти загальною вартістю в 50 тис. грн. Наприкінці червня цю допомогу на передову передав особисто голова відділу митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Особливо цінною допомогою для воїнів стали кровоспинні пластирі, які їм зараз украй необхідні.

Сумська єпархія. 2 липня 2022 року митрополит Сумський і Охтирський Євлогій прибув до смт. Краснопілля з гуманітарним візитом.

Владика Євлогій привітав військове керівництво Краснопільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки військовослужбовців і подарував чудотворний образ Христа Спасителя «Хліб Життя».

Архіпастир також передав військовому гарнізону, що несе службу по захисту України від російської агресії, продукти харчування, воду та предмети першої необхідності.

Гуманітарний вантаж було придбано за пожертви вірян Сумської єпархії. Закупка та перевезення зазначеного вантажу відбулося за участі голови єпархіального центру реабілітації жертв воєнних дій протоієрея Олександра Петренка.

Хмельницька єпархія. Настоятель храму на честь Святих новомучеників і сповідників землі нашої міста Хмельницький протоієрей Олег Яворський передав представникам Державної прикордонної служби України безпілотник .

Вручаючи безпілотник військовим, священник сказав: «Нехай цей маленький дрон допоможе вам у великій справі захисту нашої Батьківщини. А ми й надалі будемо підтримувати Збройні Сили України, посилено молитися за всіх, хто боронить нашу землю та просити в Бога милості і миру».

Мукачівська єпархія. Петро-Павлівська парафія села Білки Іршавського благочиння долучилася до придбання спецавтомобіля для потреб Збройних Сил України.

Освячення автомобіля звершив благочинний Іршавського округу протоієрей Іоанн Лупак.

Вінницька єпархія. 1 липня 2022 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій на території Троїцького Браїлівського жіночого монастиря передав чергову гуманітарну допомогу для вимушених переселенців з міст, що постраждали внаслідок російської агресії.

Також митрополит Варсонофій передав допомогу та продуктові набори сім’ям поранених під час боїв військових ЗСУ.

Житомирська єпархія. З благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима благочинний Коростишівського округу, настоятель Благовіщенського собору міста Коростишів архімандрит Яків (Шумов) систематично організовує допомогу для нужденних та вимушених переселенців.

Харківська єпархія. 30 червня митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №1 ліки та медичне обладнання. Благодійну гуманітарну допомогу в лікарню доставили священнослужителі та волонтери Харківської єпархії.

Також з благословення митрополита Онуфрія настоятель, клірики та парафіяни храму Казанської ікони Божої Матері м. Харкова понад місяць надають допомогу для Харківської міської психіатричної лікарні №15. До складу допомоги входять харчові продукти, засоби гігієни та інші речі першої необхідності.

Окрім того, посильна допомога надається безпосередньо персоналу даного закладу, який під час боїв у Харківській області втратив домівки, майно та живе на постійній основі у лікарні.