Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 77

В Українській Православній Церкві продовжують надавати допомогу Захисникам України, медичним закладам, вимушеним переселенцям, біженцям й усім нужденним.

Київська єпархія. 23 липня  у Центрі гуманітарної та соціальної допомоги УПЦ 350 біженців та нужденних отримали продуктові набори. Зокрема, сім’ї з немовлятами отримали дитячі суміші та памперси, а усі бажаючі – одяг і засоби гігієни. Допомогу надали за підтримки канадської благодійної організації «Global Medic».

Інформація для бажаючих отримати продуктовий набір від Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань доступна за посиланням.

Житомирська єпархія. 9 липня  парафіяни Іллінського храму села Бистрик Бердичівського благочиння перерахували 10 тис. грн. на потреби ЗСУ.

24 липня  , в день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, настоятель Миколаївського храму смт. Пулини протоієрей Василій Волосянський передав чергову допомогу для військових, які на передовій захищають Україну від російської агресії.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Озадівка протоієрей Ярослав Ігнатюк освятив автомобіль для Збройних Сил України. Після чину освячення священник звернувся до воїнів із напутнім словом та благословив їх на захист Батьківщини.

Кіровоградська єпархія. 23 липня 2022 року парафіяни Успенського храму м. Кропивницького зібрали допомогу та передали її для військових ЗСУ.

Запорізька єпархія. У Покровському архієрейському соборі м. Запоріжжя переселенці з окупованих територій, багатодітні сім’ї та люди, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримали допомогу від благодійної організації «Комітет медичної допомоги у Закарпатті».

Харківська єпархія. 24 липня   клірик храму на честь ікони Божої Матері «Відрада й Утіха» м. Харкова ієрей Миколай Поляничков роздав продуктові набори нужденним жителям села Губарівка та переселенцям з Харкова.

Цього ж дня настоятель храму Казанської ікони Божої Матері протоієрей Михайло Богачьов роздав харків’янам благодійну гуманітарну допомогу.

Окрім того, клірики храму святого рівноапостольного князя Володимира м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельников та диякон Володимир Малиновський роздають продукти харчування мешканцям мікрорайону Салтівка.