Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 74


Духовенство та миряни Української Православної Церкви невпинно продовжують надавати необхідну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним.

Харківська єпархія. 15 липня з благословення митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія клірик храму святого рівноапостольного князя Володимира м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельников передав продукти харчування мешканцям Салтівського району міста.

17 липня настоятель та клірики храму Казанської ікони Божої Матері м. Харкова роздали допомогу мешканцям Салтівського району міста та малозабезпеченим родинам у Новобаварському та Холодногірському районах.

Також клірик храму ієрей Микита Тулуп завершивши молебень для захисників порядку на місці їхнього перебування.

Волинська єпархія. 17 липня при Покровському храмі міста Луцьк був проведений благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України.

З благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла захід спільними зусиллями організували учасники громадської організації «Вирок: Жити» та молодіжно-юнацького хору «Покров».

Усього за три години благодійного ярмарку організаторам вдалося зібрати більше 9 тис. гривень на потреби ЗСУ.

Полтавська єпархія. 17 липня у храмах міста Полтави після Божественної літургії відбулися традиційні благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Священники та активні парафіяни на територіях храмів роздавали теплу їжу всім, хто цього потребує.

Криворізька єпархія. Стараннями настоятеля та прихожан храму на честь Входу Господнього до Єрусалиму м. Кривий Ріг, небайдужих криворіжців та волонтерів були модернізовані автомобілі для потреб ЗСУ. Машини були додатково оснащені бронею та пофарбовані в захисний колір.

Також військовослужбовцям України були передані паливо, продукти харчування та засоби особистої гігієни.

Одеська єпархія. З самого початку російського вторгнення братія Покровського скита с. Маринівка на чолі із скитоначальником архімандритом Мелетієми (Якубіним) опікуються військовослужбовцями Національної гвардії України, які проходять службу неподалік.

Ось уже 140 днів війни військовим привозять гарячі страви, приготовані на монастирській кухні з продуктів власного виробництва. Також завдяки братії обителі хлопці можуть поласувати домашньою молочною продукцією та сільськими продуктами власного виробництва.

Після Петрового посту отець Мелетій влаштував військовим розговіння.

За опіку і суттєву допомогу командування завжди висловлює подяку ченцям.

Олександрійська єпархія. З благословення архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа у єпархії продовжують проводити благодійні обіди для нужденних. Цього разу долучилася до благої справи община храмового комплексу на честь святих Анастасії та Феодора м. Олександрії.