Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Священнослужителі Української Православної Церкви провели у вічність двох Захисників та одну Захисницю України


У Ніжинській, Полтавській та Білоцерківській єпархіях відбулися відспівування військовослужбовців ЗСУ, які загинули, захищаючи Україну від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

21 липня благочинний Коропського округу Ніжинської єпархії протоієрей Володимир Мисенко у співслужінні духовенства благочиння звершив чин поховання воїна Віктора Осовика.

«З початком повномасштабного ворожого вторгнення чоловік вирішив долучитися до захисників України. Певний час він обороняв Чернігівщину, пізніше у складі окремого мотопіхотного батальйону на посаді санітарного інструктора давав гідну відсіч загарбнику і в інших областях України.

У червні захиснику виповнилося 45 років. А вже 13 липня під час виконання бойового завдання на Донеччині сержант Осовик отримав серйозне поранення, втратив багато крові. За життя чоловіка боролися медики, але, на жаль, 16 липня у госпіталі міста Дніпра серце воїна зупинилося», – повідомляє пресслужба Ніжинської єпархії.

Чин відспівування і похорону відбувся у місті Короп.

Після похорону протоієрей Володимир Мисенко висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя та закликав вірян молитися за упокоєння його душі.

Цього ж дня у Полтавській єпархії попрощалися із 34-річною Захисницею України старшим сержантом Ольгою Таран, яка загинула 12 квітня 2022 року під час мінометного обстрілу у Маріуполі.

«На війну жінка пішла за покликанням серця ще у 2015 році. За майже 7 років служби була фельдшером танкового батальону, фельдшером польового вузла зв’язку, бойовим медиком медичної роти.

За безстрашність та героїзм Ольга Таран Указом Президента України у квітні 2021 року нагороджена медаллю “За врятоване життя”, раніше – відзнакою Міністерства оборони України “За зразкову службу”, медаллю “Ветеран війни” та відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”», – йдеться у повідомленні пресслужби Потавської єпархії.

Поховали Захисницю у її рідному місті Котельві.

23 липня в Успенському храмі міста Тетіїв Білоцерківської єпархії відбулося відспівування загиблого воїна Сергія Сугака.

Заупокійне богослужіння очолив настоятель храму, благочинний Тетіївського округу протоієрей Василій Волянюк у співслужінні кліриків благочиння.

Вічна пам’ять загиблим Героям!