Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В УПЦ розповіли, як пройде святкування Хрещення Русі у місті

У свято Хрещення Русі звершать Божественну літургію в Києво-Печерській лаврі, традиційних хресного ходу та молебню на Володимирській гірці не буде.

28 липня, у День Хрещення Русі та пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі звершать святкову Божественну літургію. Через воєнний стан традиційних багатотисячних хресного ходу та молебню на Володимирській гірці не буде, повідомив єпископ Баришівський Віктор в інтерв’ю каналу «Перший Козацький».

«Ми живемо в умовах воєнного стану, тому будь-які масові зібрання обмежені. Святкування відбуватиметься таким чином: буде звершено Божественну літургію в Києво-Печерській лаврі, яку очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій, далі – подячний молебень, який також відбудеться в Лаврі», – розповів ієрарх УПЦ.

Багато вірян звернулися з проханням щодо того, щоб Українська Православна Церква провела у святковий день заходи, які завжди збирали десятки тисяч віруючих УПЦ – молебень на Володимирській гірці та хресний хід від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври, зазначив владика.

«Однак в умовах нашого сьогоднішнього такого непростого, неспокійного життя це не може відбутися. Але молитва буде. Вона буде в стінах Лаври та в усіх храмах нашої Церкви, де ми будемо єдиними устами і єдиним серцем прославляти Бога і просити у Нього милості та щедрот для всіх нас, для нашої української держави, для нашого українського народу», – підсумував єпископ Віктор.