Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято Ольгинського собору (відео)

24 липня, в день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Ольгинському соборі міста.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, архієпископ Васильківський Миколай, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Бородянський Марк, клірики Свято-Ольгинського собору та гості храму у священному сані.

На малому вході архіпастир відзначив богослужбовою нагородою клірика храму священика Андрія Зеленюка.

У слові проповіді після читання Святого Євангелія Блаженніший владика розповів пастві про святу княгиню Ольгу.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську та дияконську хіротонії насельників Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря у Бортничах. Священиком став ієродиякон Серафим (Сергієнко), дияконом – монах Євменій (Палій).

Після завершення Божественної літургії священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення з молитвою рівноапостольній княгині Ользі.

Насамкінець Блаженніший владика привітав вірян зі святом. Настоятель собору єпископ Віктор виголосив подячне слово та подарував архіпастирю ікону святого рівноапостольного князя Володимира.