Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Громада собору Різдва Христового одноголосно підтвердила вірність УПЦ на парафіяльних зборах 26 червня


26 червня, віряни собору, у відповідь на заяву мера міста Р. Марцінківа про перехід громади до ПЦУ, провели парафіяльні збори. Збори відбулися після ранньої та пізньої Божественних Літургій, щоб мали можливість проголосувати всі парафіяни, котрі відвідують богослужіння у кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська.

За результатами голосування парафіяни ОДНОГОЛОСНО засвідчили вірність Українській Православній Церкві на чолі з митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Жоден представник громади не висловився за перехід в іншу конфесію. Тоді як рішення про подальше перебування у юрисдикції Української Православної Церкви прийнято одноголосно, що засвідчено підписами в кількості 496 підписів парафіян в протоколі зборів, який буде надісланий до Івано-Франківської ОДА (ОВА).

Це ще раз доводить, що реєстрація Івано-Франківською ОДА (ОВА) нової редакції статуту релігійної громади собору Різдва Христового є неправомірною з використанням фальсифікованих, підроблених документів поки що невідомою групою осіб з метою рейдерського захоплення культової споруди.