Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Прихильники “ПЦУ” заблокували вхід до будинку, де віруючі моляться після захоплення їхнього храму (+відео)


26 червня прибічники “ПЦУ” священникам та вірянам Миколаївської парафії села Бодаки Кременецького району Тернопільської області, які приїхали на Божественну літургію, заблокували вхід до хати, у якій вони звершують богослужіння після захоплення храму УПЦ. Про це повідомили віруючі Тернопільської єпархії.

14 березня 2021 року прихильники “ПЦУ” провели свою першу “службу” у Миколаївському храмі УПЦ. Спочатку голова ОТГ дав розпорядження про почергові богослужіння, пізніше парафію УПЦ вигнали з храму остаточно, після чого релігійна громада перейшла молитися у сільську хатину.

Сьогодні вранці агресивно налаштовані прибічники “ПЦУ”, на чолі з головою місцевої ОТГ, заблокували в’їзд на територію будинку благочинному Вишнівецького округу, який приїхав звершувати недільне богослужіння.

Голова ОТГ В. Кравець особисто вимагав від священнослужителя та вірян, які приїхали молитися, “їхати по домах”, бо “ви будете жаліти”.

Священнику та віруючим погрожують.

“Прихильники “ПЦУ” кричать, щоб наших волокли з хати. Це приватна власність, але “ПЦУ” ж все можна”, – розповіла вірянка Марія.

За інформацією вірян, на цей момент деякі парафіяни моляться у хаті, водночас прихильники “ПЦУ” на вулиці продовжують вигукувати погрози та ображають віруючих.